Konya'da kar yağışının başlayacağı saat açıklandı

Konya'da kar yağışının başlayacağı saat açıklandı

Konya'da kar yağışı ne zaman başlayacak merak ediliyordu. Hava tahmin uzmanı Konya'da kar yağışının hangi saatte başlayacağını duyurdu.

Konya’da havaların geç soğuması, bu yıl kuraklık riskini gözler önüne sermişti. Havaların soğumasıyla beraber yağışların ne zaman geleceği merak konusu oldu. 

konyada-iki-gundur-kar-yagisi-etkili-oluyor-001.jpg

Hava Tahmin Uzmanı Kuttusi Demir, hobi olarak meteoroloji verilerini inceleyerek hava tahmini yaptığını belirterek, 15 yıldır meteoroloji araştırması içinde olduğunu dile getirdi. Demir, “Konya'da soğuklar geldi diyebiliriz. Bugün itibariyle 10 Şubat’a kadar üç defa kar yağışlı sistem bizleri bekliyor. İlk atak bu gece ve yarın, diğer atak 3-6 Şubat arası, üçüncü atak ise 7-10 Şubat arası.

konyada-kar-ulasimi-etkiliyor-2083-dhaphoto1.jpg

Bugünkü atak dışında olanlar için vade hâlâ uzun o yüzden temkinli gidiyoruz ki son dakika sıkıntı yaşamayalım. Şubat ayı verileri de yani uzun vade verileri de kaynakta gösterdiğim gibi mevsim normalleri ve üzerinde geçmesi bekleniyor. Yani yağışlı bir periyota girdik diyebilirim.

2108-6.jpg

Uzun vade sıcaklık anomalisi ise bize şubat ayının mevsim normallerinde geçeceğini gösteriyor. Bu yüzden şubat ayı için beklentimiz soğuk ve yağışlı olacaktır” diye konuştu. 

Meteoroloji raporuna göre Konya'da bu gece 00.00'dan sonra kar yağışı başlıyor. Yağış sabah saatlerine kadar sürecek. 

ALİ GÖZEN

Konya için 5 günlük hava raporu:

adsiz-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum