Konya'da kar yağışı bu tarihte bekleniyor

Konya'da kar yağışı bu tarihte bekleniyor

Meteoroloji uzmanından Konya'da yaşayanlara kar yağışı müjdesi geldi. Uzman isim Konya'da hangi tarihte kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Konya'da yaşayan vatandaşlar bu yıl ne zaman kar yağacağını merak ediyor. Konya'da kış ortasında bahar havasının yaşanması vatandaşı tedirgin ediyor. Kuraklığın şiddetli yaşanmasından dolayı Konya çiftçisi ekinlerini sulamaya devam ediyor.

konya-buyuksehir-kar-ve-buzlanmaya-karsi-31-ilcede-gorev-basinda-3.jpg

Konya'da yükselen hava sıcaklığının bir süre daha bu şekilde devam edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanı Konya ve Türkiye genelinde kar yağışını hasret kalan iller için bir müjde verdi. 

dwx-l0qx0aaajc6.jpg

Hava uzmanı Kerem Ökten, "3 gün boyunca havalar ısınacak. 24 Ocak'a kadar devam. Sonra havalar soğumaya başlayacak. Ay sonu gücü ve etki alanı henüz netleşmeyen bir karlı sistem var. Takibini hep beraber yapacağız." ifadelerini kullandı.

249867.jpg

Ökten bugün yaptığı bir paylaşımda “Ay sonu karlı sistemini takibe devam ediyoruz. Aşağıdaki Stratosfer. Bunu takip etme sebebim; Şubat'ta doğudan bir canavar gelebilir. Onun kesinleşmesi olayı. Mavi yuvarlak kutbun merkezindeyken soğukları hapsediyordu. Kırmızı maviyi öldürdüğünde kutuptaki soğuklar dışarı çıkacak” dedi. 

20220308-2-52508304-74427689-web.jpg

Kerem Ökten, "Büyük bir Karlı sistemin arifesindeyiz. Ve bu sadece öncü. Gerçek Kış başlıyor. Atkı, bere ve eldivenlerinizi hazır tutun. Ay sonu çetin kış koşulları görülebilir." şeklinde konuştu.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bu haftaya Avrupa'ya kar geleceğini ifade ederken Türkiye tahminlerini şu sözlerle paylaştı: "Bizde bu hafta yağmurda batıda 1-2 gün. Türkiye ye Kar yağışı için ay sonunu bekleyeceğiz."

Meteoroloji uzmanının aktardığı bilgilere göre Konya'da 27 ocak tarihinden itibaren kar yağışı bekleniyor. Söz konusu yağışların 1 hafta boyunca devam edebileceği belirtiliyor.