Konya'da kaç kişi koronavirüs tanısıyla hastanede yatıyor?

Konya'da kaç kişi koronavirüs tanısıyla hastanede yatıyor?

Konya'da özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde yatan hasta sayısını açıklayan Dr. Abdullah Ağralı, "Konya'da geçtiğimiz Cuma gününden bu yana korona virüs vaka sayısında gözle görülür oranda bir artış oldu" dedi.

Konya'da korona virüsten dolayı can kaybının fazla olmadığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, “Konya'da özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde yatan hasta sayımız 100'ün altında” dedi. Konya'da geçtiğimiz Cuma gününden bu yana korona virüs vaka sayısında gözle görülür oranda bir artış oldu. Hastanelere şüpheli vaka başvuru sayısı arttı. Yaklaşık 10-15 gündür vaka oranında düşüşün gözlemlendiği Konya'da, vatandaşın tedbirleri elden bırakması ve rehavete kapılmasıyla birlikte vaka sayısında yükseliş oldu. Gerek özel hastanelere gerekse kamu hastaneleri ve Tıp Fakültelerine son 4-5 günde belirti ve şüphe ile giden kişi sayısındaki artış vatandaşın kurallara uyması gerektiği gerçeğini yeniden gün yüzüne çıkardı. Yapılan son açıklamalarla birlikte Konya'da son 1-2 gündür vaka sayısında yeniden düşüş oldu.

KURALLARDAN TAVİZ VAKA SAYISINI ARTIRDI

AK Parti'nin Konya'da sağlıktan sorumlu Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, bütün dünyayı saran pandeminin Türkiye'de de görüldüğünü söyledi. Ülkenin virüse karşı başarılı bir sınav verdiğini ve sürecin iyi yönetildiğini aktaran Ağralı, nitelikli sağlık sistemi ile Türkiye'nin bu virüsü yenecek gücünün olduğunu da kaydetti. Virüsün en büyük yayılım alanının temas ve hijyene dikkat edilmemesi olduğunu dile getiren Ağralı, “Virüs, Türkiye'ye 1 hasta ile girdi. Aylar içinde 100 binden fazla kişiye bulaştı. Burada dikkat çekmek istediğim husus, virüsün yayılım etkisinin ne denli büyük olduğudur. Vatandaşımız, bir ara gerçekten kurallara riayet etti. Son dönemde kurallardan biraz taviz verilmesi, vaka sayısında artışa neden oldu” şeklinde konuştu.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 50'LERE YAKLAŞTI

Kurallara uyulduğu günlerde Konya'da günlük vaka sayısının 20'nin altında seyrettiğini ifade eden Ağralı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki mesafe ve maske ihmal edildi. Günlük vaka sayısı 50'lere yaklaştı. 40-50 arasında seyretti birkaç gün. Şimdi yeniden düşüşe geçti. Mikrop hala aramızda. Biraz daha sabırlı olmamız gerekir. Pandeminin ikinci dönemini yaşıyoruz. Kontrollü bir yaşam biçimini benimsememiz gerekir. Çok şükür Konya'da çok can kaybımız olmadı. Yoğun bakım hasta sayımızda düşüş var. Virüs, Konya'da şuan için kontrol altına alınmış durumda. Önceki gün verileriyle söylüyorum; Konya'da özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde yatan hasta sayımız 100'ün altında. Bunların içinde eski hastalarımız da var.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum