Konya’da ‘İsrail’le ticarete hayır’ mitingi

Konya’da ‘İsrail’le ticarete hayır’ mitingi

İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırım devam ediyor. Mübarek Ramazan ayında her gün onlarca Filistinli şehit ediliyor.

İsrail'in kabul görmeyen bu tavrına karşı, vatandaş İsrail menşeli ürünler başta olmak üzere, soykırımcılara destek veren tüm ülkelerin ürünlerini boykot ediyor. Konya'da İsrail menşeli ürünlerin satışının yüzde 40 oranında azaldığı biliniyor. Vatandaşın bu tutumu devam ederken, İsrail ile ticaretin devam etmesi de yürekleri dağlıyor. İsrail ile ticaretin bitmesi için çağrılar sürüyor.

DİRENİŞ ÇADIRI GRUBU DÜZENLİYOR

7 Ekim Aksa Tufanı hareketinden sonra Filistin'de işlediği katliamlara karşı bir duruş sergilemek için kurulan "Direniş Çadırı" grubu Pazar günü tüm Türkiye genelinde İsrail'i proteto etmek için meydanlara iniyor. 20 ilde eş zamanlı miting gerçekleştirilecek. Direniş Çadırı'nın Konya'daki mitingi de 24 Mart pazar günü saat 13.30'da Sultan Selim Cami Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Direniş Çadırı, Konyalılara Ramazan'da Gazze için ayağa kalk çağrısında bulundu. Mitingin ana konusu ise 'İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanettir' olacak. Konya'da düzenlenecek olan bu mitinge katılımın yüksek olması bekleniyor.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum