Konya'da İspanyol hamsisi satılıyor! Fiyatına şaşıracaksınız

Konya'da İspanyol hamsisi satılıyor! Fiyatına şaşıracaksınız

Havalar soğudukça tezgahlar renkleniyor, Konya'da daha fazla çeşit balık satışa sunuluyor. Bu yıl özellikle denizlerde hamsinin bol olması bekleniyor. İspanyol hamsisinin fiyatına şaşıracaksınız,

Havalar soğudukça tezgahlar renkleniyor, Konya'da daha fazla çeşit balık satışa sunuluyor. Bu yıl özellikle denizlerde hamsinin bol olması bekleniyor. Şehirde Karadeniz hamsisinden sonra şimdi de İspanyol hamsisi satılmaya başlandı. İspanyol hamsinin, diğer hamsilere göre daha büyük ve daha etli olduğu görüldü.

adsiz.jpg

İSPANYOL HAMSİSİ ÇOK BÜYÜK

Normal bir hamsinin boyu 7 santimetre olurken, İspanyol hamsisinin boyu 13 santimetreyi buluyor. Yine İspanyol hamsisi diğer hamsilere göre daha etli oluyor. İspanyol hamsisi, daha çok Marmara'da çıkıyor. İri olduğu için bu hamsiye balıkçılar “İspanyol hamsisi” diyor.

KONYALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Bu balık türünün Karadeniz'de nadir çıktığı biliniyor. Konya'da bazı marketlerde satışa çıkan bu hamsinin kilogram fiyatı ise 59,90 TL. Daha iri ve etli olduğu için Konyalılar İspanyol Hamsisine büyük bir ilgi gösterdi. Bu balık türünün Konya'da sürekli değil, ara sıra satıldığı ifade edildi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum