Konya'da iş makineleri yıkıma geldi! Meşhur 3 bina yıkılacak

Konya'da iş makineleri yıkıma geldi! Meşhur 3 bina yıkılacak

Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi üzerinde Meydan Evlerinin arka kısmında kalan binalardaki dairelerin pencereleri geçtiğimiz günlerde sökülmüştü. Bu sabah itibarıyla bölgeye iş makineleri de getirildi.

Konya'da dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ettiriliyor. Merkez ilçelerde dönüşümle birlikte daha modern bir görüntü ortaya çıkıyor. Selçuklu Ferhuniye Mahallesi, Sultanşah Caddesi üzerinde bulunan iki bina için yıkım kararı çıktı.

thumbnail-img-9323.jpg

Yaklaşık 1 ay önce bu iki binanın altında bulunan dükkânlar boşaltıldı. Daha sonra da binalardaki pencereler söküldü. Bu sabah ise iş makineleri bölgeye getirildi. En kısa sürede iki binanın komple yıkımının gerçekleştirileceği öğrenildi.

thumbnail-img-9324.jpg

YAN BİNANIN ALTINDAKİ ESNAFLAR DA TAŞINDI

Pencereleri sökülen ve yıkımına başlanacak iki binanın yanında yıkılacak başka binalar da bulunuyor. Altında bir turizm firmasının, erkek kuaförünün ve fotoğrafçının bulunduğu binadaki daireler de boşaltılıyor. Dükkânların büyük kısmının kapandığı da görüldü. İlerleyen günlerde bu binanın da pencereleri sökülecek.

thumbnail-img-9320.jpg

“RİSKLİ BİNA STOĞU AZALTILIYOR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. Altay, paylaşımında şunları belirtmişti: “Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapıların yıkımı başladı. Riskli bina stoğunu azaltırken şehir merkezimizi de rahatlatıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız.” Yıkımın son bulmasıyla Sultanşah Caddesi üzerinde bir devir son bulacak.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum