Konya'da içme suyunda sıkıntı mı var?

Konya'da içme suyunda sıkıntı mı var?

Son günlerde Konya'daki hastanelerin acilleri; ateş, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle doldu.

Acillerde özellikle son birkaç gün yoğunluk yaşanıyor. Daha çok çocuklarda görülen bu şikayetler, son 2 gündür yetişkinlerde de görülmeye başladı. Ateş, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hastalara ise genelde “Mide mikrobu” teşhisi konuluyor. Yine bu şikayetlerle hastaneye başvuran hastalara önce serum takılıyor, şikayetleri geçmeyen hastalar ise hastaneye yatırılıyor.

ŞİKAYETLER SUDAN KAYNAKLANIYOR” İDDİASI

Vatandaşlar; ateşin, kusmanın ve karın ağrısının içme sularından kaynaklandığını iddia etti. Yine bazı vatandaşlar, yakınlarının aynı şikayetlerle hastaneye başvurduklarını, doktorların ise şikayetlerin “İçme suyundan” kaynaklandığını söylediğini de iddia etti.

SU KALİTESİNDE YER YER DEĞİŞİKLİK GÖZLENİYOR

İddialar üzerine konu, gazetemiz tarafından Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ) ile paylaşıldı. Bu konu ile ilgili KOSKİ'den bir açıklama talep edildi. KOSKİ'den şöyle bir açıklama yapıldı: “Yer altı sularının devreye girmesi ile bazı bölgelerimizde su kalitesinde yer yer değişiklikler gözlenmektedir. Ancak bu farklılık, suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesine engel teşkil etmemektedir. Suyumuz, ilgili birimlerimiz tarafından değişik bölgelerden alınan su numuneleri ile sürekli kontrol altına alınmakta olup, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından da su şebekelerimiz kontrol edilmekte ve denetlenmektedir.

Merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum