Konya'da hava sıcaklığı 13 derece birden yükselecek! İşte o tarih

Konya'da hava sıcaklığı 13 derece birden yükselecek! İşte o tarih

Konya merkez ve ilçelerinde son haftalarda sağanak yağış aralıklarla etkili oluyor. Hava sıcaklığının düşük seyrettiği kentte yaşayanlara güzel haber verildi. Konya'da hava sıcaklığı 13 derece birden yükselecek.

Türkiye genelinde bu yıl kış ve bahar mevsimi normal şartlardan uzak yaşandı. Kar yağışı yeterli miktarda gerçekleşmedi. Kış aylarının ortasında bile hava sıcaklığı 20 dereceyi gördü. Bahar aylarından ümitli olan vatandaş umduğunu bulamadı. Ta ki Mayıs ayına gelene kadar.

konya-2.webp

KONYA'DA TOPRAK SUYA DOYDU

Son haftalarda Konya ve çevre illerde şiddetli sağanak yağış aralıklarla etkili oluyor. Toprak ve barajlar suya doydu. Vatandaş bu yağışlardan dolayı hava sıcaklıklarının düşük seyrettiği söylüyor. Konya kent merkezinde ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar uzun süredir yaz sıcaklarının ne zaman geleceğini merak ediyordu. Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıkları hızla yükselişe geçiyor.

konya-2.jpg

HAVA SICAKLIKLARI ANİDEN YÜKSELECEK

Konya merkezde geçtiğimiz hafta pazartesi günü hava sıcaklığı 18 dereceye kadar düştü. Önümüzdeki hafta pazartesi günü ise hava sıcaklığı 31 dereceye kadar yükselecek. Yani hava sıcaklıkları 1 haftada 13 derece yükselmiş olacak. Bunaltıcı sıcakların birkaç gün etkili olması bekleniyor. Daha sonra ise hava sıcaklıklarının bir nebze de olsa düşebileceği belirtiliyor.

Konya için 5 günlük hava tahmin raporu şu şeklide:

ekran-goruntusu-2024-06-01-125518.png

Kaynak:Haber Merkezi