Konya'da hamsi bolluğu yaşanıyor. Kilosu sadece 50 lira!

Konya'da hamsi bolluğu yaşanıyor. Kilosu sadece 50 lira!

Türkiye genelinde hamsinin aniden bollaşması vatandaşa yaradı. Kilogram fiyatı 120 liradan 50 liraya geriledi.

Av sezonu açılalı neredeyse 2 ay oldu. Bu süreçte hava sıcaklıkları yüksek seyrettiği için denizden yeterince balık çıkmadı. Durum böyle olunca 1 kilo hamsinin fiyatı 120 liraya kadar yükseldi. Konyalıların en çok sevdiği balık olan hamsinin fiyatında ise yeni bir gelişme yaşandı.

hamsi-50.jpg

Tezgahında balık satan Mehmet Can Örseloğlu, AA muhabirine, Trabzon’un Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçeleri ile Giresun’da hamsi avlandığını söyledi. Hamsi fiyatlarının makul olduğunu belirten Örseloğlu, “Hamsinin kilogramını 50 liraya satıyoruz. Vatandaşlar şu bolluk ve bereketli günlerden yararlansın. Tuzlamak isteyen ve dolabına koymak isteyen koysun.” dedi.

hamsiiii.webp

Örseloğlu, hamsinin yanı sıra istavrit, sargan, tirsi, mezgit, torik, çupra, levrek, alabalık, barbun, kötek ve mavruş gibi yaklaşık 15 çeşit balığın tezgahları süslediğini aktardı.

Konya genelinde de hamsinin fiyatında düşüş yaşandı. Geçtiğimiz günlerde bir market hamsinin kilosunu 49 liradan sattı. Kent genelinde bazı balıkçıların 50 liraya hamsi satışına devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum