Konya'da güneşe aldanmayın! Hava soğuyor yağmur geliyor

Konya'da güneşe aldanmayın! Hava soğuyor yağmur geliyor

Konya'da uzun süredir hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyrediyor. Bugün Konya'da hava güneşliydi. Konyalılara güneşe aldanmamaları noktasında uyarı geldi.

Konya'da hava sıcaklığı bir süredir mevsim normallerinin altında seyrediyor. Öyle ki Konya'nın bazı ilçelerinde yüksek kesimlere kar yağdı. Halkapınar ilçesinde mazı mahallelerde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

5768667768.jpg

Hafta başından itibaren ise Konya genelinde hava sıcaklığı yükseldi. Güneşli havayı gören Konyalılar hava sıcaklığının yüksek seyredip seyretmeyeceğini merak ediyor. Son uyarılara göre Konya'da hava sıcaklığı yeniden düşecek.

67876678.jpg

Perşembe günü en yüksek hava sıcaklığı 25 dereceye kadar yükselecek. Cuma günü ise hava sıcaklığı yeniden düşecek. Konya'da cuma günü en yüksek hava sıcaklığı 19 derece, en düşük hava sıcaklığı ise 11 derece olarak ölçülecek.

375733737837.jpg

Perşembe, cuma ve cumartesi günü ise Konya genelinde gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Mayıs ayının 15'ine kadar yağışların aralıklarla Konya'da devam edeceği tahmin ediliyor.

Konya için yeni tahmin şu şekilde:

adsiz-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.