Konya'da gökyüzünde ortaya çıkan hale merak uyandırdı! İçinde buz kristalleri varmış

Konya'da gökyüzünde ortaya çıkan hale merak uyandırdı! İçinde buz kristalleri varmış

Konya'da bugün saatler 17.00'ı gösterirken nadiren gözlemlenen bir hava olayı yaşandı. Manzarayı görenler cep telefonunun kamerasını açıp fotoğraf çekti.

Konya'da nadiren rastlanan bir hava olayı yaşandı. Selçuklu ilçesinde yer alan Ardıçlı TOKİ Konutlarında kadraja yansıyan manzara görenleri hayrete düşürdü.

20231023-165615.jpg

Güneşin etrafında oluşan parlaklığın neden oluştuğunu merak eden vatandaşlar araştırmaya başladı. Konuya ilişkin Merhabahaber.com'a açıklamalarda bulunan Meteoroloji Mühendisi ise dikkat çeken bilgileri paylaştı.

20231023-165606.jpg

BULUT İÇERİSİNDE BUZ KRİSTALLERİNİ BARINDIRIYOR

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğrt. Üyesi Deniz Demirhan hava olayına ilişkin önemli bilgilere yer verdi. Dr. Öğrt. Üyesi Deniz Demirhan, "Sirrostratus bulutu içinde ve Güneş etrafında oluşmuş bir hale görüntüsüdür. Sirrostratus yukarı seviye bir buluttur. yukarı seviye bulutlar 6,000-13,000 m arasında oluşurlar ve içlerinde buz kristalleri barındırırlar. Güneş ışınları buz kristalleri içinden geçerken yansıma ve kırılma gibi 2 farklı sürece tabi olurlar" şeklinde konuştu.

20231023-165556.jpg

BU RENK DAĞILIMI GÖKKUŞAĞININ TAM TERSİ

Bu manzaranın nadiren ortaya çıktığını dile getiren Demirhan, "Sonuçta beyaz renk olan Güneş ışınları, buz kristallerinin içinden geçtikten sonra renklerine ayrışır ve Güneş'in etrafında daire şeklinde renkli bir görüntü oluştururlar. Bu daire, iç kısmında (Güneşe yakın olan tarafı) kırmızı renkten başlayarak dışa doğru turuncu sarı yeşil ve mavi gibi renklere sahip olur. En dış çemberinde mavi renk vardır. Bu renk dağılımı gökkuşağının tam tersidir" ifadelerini kullandı.

MERHABAHABER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum