Konya’da gece yarısı su kesintileri yaşandı!

Konya’da gece yarısı su kesintileri yaşandı!

Gece yarısı Konya’nın bazı bölgelerinde su kesintileri yaşandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kesintinin Mavi Tünel’den gelen içme suyu şebekesinde yaşanan arızadan kaynaklandığını açıkladı

Konya’da gece yarısı yaşanan su kesintileri nedeni belli oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada su kesintisinin nedenini açıkladı. Başkan Altay, su şebekesindeki arızanın yaşandığı bölgeye giderek, çalışmaları yerinde inceledi. Gece yarısı KOSKİ ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden Başkan Altay, yaşanan arızanın en kısa sürede giderileceğini söyledi.

konyada-buyuk-ariza-ekipler-geceden-bu-yana-calisiyor-001.jpg

İÇME SUYU ŞEBEKESİNDE BÜYÜK BİR ARIZA MEYDANA GELDİ

Başkan Altay, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Şehrimize mavi tünelden gelen ana içme suyu şebekesinde büyük bir arıza meydana geldi. İlk müdahaleyi yaptık. Arızayı onarmak için şebekede kalan suyu boşaltıyoruz. Boşaltma işlemi öğleye kadar devam edecek. Arızadan, hemşehrilerimizin en az oranda etkilenmesi için kuyularımızı ve Altınapa arıtma tesisimizi devreye aldık. Bu süreçte bazı mahallelerimizde ve hidrofor kullanmayan binalarda basınç kaynaklı aksaklık yaşanabilir. Gerekli bilgilendirmeyi ihtiyaç oldukça paylaşacağım. Allah, beterinden muhafaza etsin.”

BAŞKAN ALTAY'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Başkan Altay, gün içerisinde yaptığı ikinci açıklamada şunları söyledi: "Gece yaşadığımız büyük su arızasında son durum bilgisi sunuyorum. 2 metre çapında ana boruda meydana gelen arızayı tespit ettik. İçerisindeki suyun bitmesini ve basıncın düşmesini bekliyoruz. Onarım malzemesi tedariğimiz mevcut. Vana sökümüne başladık. Kuyularımızdan şehre su vermeye devam ediyoruz. Bazı bölgeler ve hidrofor kullanmayan binalarda basınç kaynaklı su kesintisi yaşanabilir. Tatlısu çeşmelerimizde herhangi bir kesinti yok. Daha önce aldığımız önlemler sayesinde bu büyük arızayı en az olumsuzlukla atlatacağız inşaAllah."

KOSKİ’DEN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

KOSKİ’den su şebekesinde yaşanan arıza ile ilgili ise şu açıklama yapıldı: “Seçme’den şehrimize gelen ana besleme hattında meydana gelen arızaya ekiplerimiz müdahale ediyor. Su kesintisi yaşamamak için şehre kuyu destekli su sağlıyoruz. Bazı bölgelerde basınç kaynaklı su kesintisi yaşanabilir. Süreçle ilgili bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum