Konya'da furun kebabına dev zam! Porsiyon fiyatını duyan inanmıyor

Konya'da furun kebabına dev zam! Porsiyon fiyatını duyan inanmıyor

Konya'nın yöresel lezzetlerinin başında yer alan furun (fırın) kebabına zam geldi. 100 gram furun kebabı, 100 liradan 120 liraya yükseldi. Konyalı, “Fiyatı ne olursa olsun. Furun kebabı şehrimizin yöresel lezzeti. Yemeye devam edeceğiz” dedi 

Zam furyası devam ediyor. 7'den 70'e her ürüne zam geliyor. Zam fırtınasından Konya'nın yöresel lezzetleri de nasibini aldı. Kısa süre önce etliekmeğe zam gelmiş, tek etliekmek 80 TL, 180 gram hamur da 7 lira olmuştu. Pazartesi günü itibarıyla Konya furun kebabına da zam geldi. 100 gram furun kebabının fiyatı yeni tarifeye göre 120 TL oldu. Zamdan önce furun kebabının fiyatı ise 100 liraydı. Bazı restoranların 100 gram furun kebabını 120, bazı lokantaların ise 110 liraya sattığı öğrenildi.

8-1.jpg

“NE OLURSA OLSUN FURUN KEBABINI YEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Konyalılar etliekmeğe gelen zammın ardından “Fiyatı ne olursa olsun yiyeceğiz. Çünkü etliekmek Konya'nın yerel yemeği. Fiyatı önemli değil” demişti. Konyalılar, furun kebabının da şehrin en önemli yöresel lezzetlerinden biri olduğunu, fiyatı ne olursa olsun tüketmekten vazgeçmeyeceğini söyledi. Yine Konyalıların önemli bir bölümü, emekli, memur ve asgari ücretlinin maaşının arttığını, gelen zamların ise doğal olduğunu dile getirdi. 

FURUN KEBABI TURİSTLERİN DE ÖNCELİKLİ LEZZETİ 

Furun kebabı sadece Konyalıların değil, şehre gelen birçok yerli ve yabancı turistin de önceliği oluyor. Turistler, Konya furun kebabını çok seviyor. Furun kebabı, bakır kazanlarda koyun veya kuzu etinin kendi yağında  yaklaşık 7 saat boyunca pişiyor. Müşterilerin tercihine göre az yağlı, orta yağlı ve yağlı olarak servis ediliyor. Ayrıca furun kebabının kökeninin Selçuklulara kadar uzandığı belirtiliyor. Konya mutfağının iyi bilinen yemeklerinden furun kebabı, kentin, günümüze kadar gelebilmeyi başarmış eski damak tadlarından biri olarak biliniyor. 

KURU SOĞAN VE AYRANLA SERVİS EDİLİYOR

Sıcak pidenin üzerine, kendi yağında bakır kazanlarda pişip kızarmış koyun veya kuzu etinin eklenmesi ile yapılan fırın kebabı, yanında kuru soğan ve ayranla servis ediliyor. Ustalar, kebabın genelde çatal, bıçak kullanılmadan elle yenilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

MUSTAFA ÜNÜVAR 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum