Konya'da fide fiyatları bu noktada çok ucuz

Konya'da fide fiyatları bu noktada çok ucuz

Konya'da fide satın almak isteyenler bu noktaya akın ediyor. Fiyatların çok ucuz olması dikkat çekiyor.

Havaların ısınması ile birlikte Konya’da fide satışları hızlandı. Arzuman Tohumculuk işletmesi yetkilisi Mehmet Arzuman, “Tarlasına bahçesine sebze fidesi almak isteyenler bize geliyor. Fiyatlar uygun, her sebzenin fidesi tezgahlarımızda bulunuyor” dedi

Konya’da bahar ayı ile birlikte vatandaşların bahçe mesaisi başladı. Kendi sebze ve meyvesini üretmek isteyen vatandaşlar üreticilere giderek yetiştirmek istedikleri ürünlerin fidelerinden almaya başladı.

4-2-4-1024x683.jpg

Konyalılar ilaçsız ve doğal ürettikleri için özellikle domates, salatalık, biberi tercih ediyor. Bu yıl fide fiyatları 1,5-2 lira arasında değişiyor. Bahar mevsiminin kendini hissettirdiği bugünlerde vatandaşlar evlerinin bahçelerinde, balkonlarında tarlalarında sebze fidelerini toprakla buluşturuyor. Vatandaşlar tercihlerini domates, biber, patlıcan, salatalık gibi sebze fidelerinden yana kullanıyor. Pazarlarda satışa çıkan fidelere en büyük ilgiyi köylüler ve şehirde müstakil evi olan vatandaşlar gösteriyor.

Konya'da en çok fide satılan yer ise Kadınlar Pazarı yakınındaki tohumcuların olduğu kısım. Bu civarda fide çok ucuz olduğu için vatandaş akın ediyor.

4-3-2-1024x683.jpg

FİDECİ ESNAFI SATIŞLARDAN MEMNUN

Uzun yıllardır Kadınlar Pazarı’nda esnaflık yapan Fideci Mehmet Çelik, “Pandemide satışlarımızda ciddi bir artış olmuştu. Pandemi sonrası özellikle balkonda fide yetiştirme işlemleri arttı. Şuana vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgiden memnununuz ilerleyen günlerde daha da artacağını düşünüyorum. Özellikle saksılardı balkonda ekim yapan vatandaşların çilek ekimine de yoğun ilgi gösteriyorlar. Vatandaşların ilgisine en iyi şekilde cevap vermeyle çalışıyoruz. Fiyatlar her bütçe için uygun” şeklinde konuştu.

PANDEMİ SONRASI FİDE EKİMİNE İLGİ ARTTI

Uzun yıllardır fidecilik yaptığını belirten Melike Hatun Çarşısı esnaflarından Mehmet Arzuman, “Arzuman tohumculuk olarak 1972 yılından beri bu işle uğraşıyoruz. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmayla gayret ediyoruz. Bahar mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte bu yıl da fide satışlarımız başladı. Fide satışlarında vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun. Vatandaşlarımız genelde domates, biber, salatalık, patlıcan daha çok alıyorlar fiyatlarımız gayet uygun 1,5 lira ile 2 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

FİDE FİYATLARI UYGUN

Tezgâhlarında ürün çeşitliliğinin bol olduğunu dile getiren Mehmet Arzuman “Tezgâhımızda çok sayıda fide çeşitlerimiz var. Domates, salatalık, biber ve patlıcan çeşitleri mevcut. Vatandaşlarımızın ilgisi çok yoğun özellikle Pandemi sonrası amatör olarak balkonlarda, küçük bahçelerde ve saksılarda domates, salatalık ve biber gibi sebze yetiştiriciliğine ilgi hayli arttı dolayısı ile buda satışlarımıza yansıdı. Fide fiyatlarımız çok uygun ister hobi olarak ekim yapmak isteyen üreticiler ister müstakil evi olan vatandaşlar rahatlıkla fide alabilirler. Fiyatlarımız ise hibrit tohum olan domates, salatalık, biber, kabak fideleri 1 buçuk ile 2 lira, arasırda değişim gösteriyor” ifadelerini kullandı

FİDE DİKİMİNDE DİKKAT GEREKTİREN NOKTALAR

“Birçok insan gerek hobi gerekse organik beslenmek adına kendi ürünlerini yetiştirmek istiyor” diyen Mehmet Arzuman, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Öncelikle fide dikeceğiniz toprağı gübreleyin. Sonra tırmıkla düzleştirin ve toprakta bir delik açın. Fideyi deliğin içine yerleştirin. Etrafındaki toprakla kökünü sabitleyin. Fidenize ilk can suyunu verin. Birkaç gün boyunca düzenli bir şekilde sulayın. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey ise fidelerin büyüyüp, sebzeye dönüşünü izlemek olacaktır.''

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum