Konya'da fahri müfettişler acımıyor!

Konya'da fahri müfettişler acımıyor!

Konya’da fahri müfettişler tarafından yazılan cezalara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Çoğu sürücü, cezanın hangi gerekçeler ile yazıldığına anlam veremezken; Konya, yine fahri müfettişler tarafından en fazla cezanın yazıldığı illerin başında geliyor.

Konya’da trafiğe çıkmak gittikçe korkutucu bir hal alıyor. Sürücüler, trafiğe tedirgin çıkıyor. Fahri trafik müfettişleri tarafından yazılan cezalar, sürücülerin korkulu rüyası oluyor. Çoğu sürücü, nedenini dahi tam anlamadan farklı gerekçelerle cezaya çarptırılıyor. Ekonomik olarak sıkıntının zirve yaptığı bir dönemde ceza ödemek zorunda kalan sürücüler, mağdur oluyor. Çoğu sürücü, haksız yere ceza yediğini iddia ediyor. Yine çoğu sürücü, evinin önünde park edilmiş halde bulunan aracına bile ceza yazıldığını söylüyor. Bazı sürücüler de kendilerine aynı gün içinde birden fazla cezanın yazıldığını, emniyet kemeri taktığı halde kemer takılmadı diye kendilerine cezanın gönderildiğini dile getiriyor. Haksız yere ceza yediğini söyleyen sürücülerin bu sıkıntısı bir türlü bitmek bilmiyor. Merhaba Gazetesi’nin Temmuz ayında “Müfettiş Fahri, ceza gerçek” başlığıyla gündeme taşıdığı haberin ardından konu ile ilgili birçok şikayet de gün yüzüne çıkmıştı. Çoğu okur, haksız yere ceza yediğiyle ilgili habere yorumda bulunmuş, sıkıntının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini talep etmişti. Evinin önüne aracını 5 dakikalığına park edip ceza yediğini söyleyenler kadar, düz yolda haksız yere ceza yediğini de iddia edenler olmuştu. Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da Merhaba Gazetesi’ne özel yaptığı kısa açıklamayla “Müdürlüğümüze şikayetler ile ilgili resmi bir başvuru yapılmadı. Haksız ceza yediğini iddia edenler şikayetini iletebilir ama gereksiz yere ceza yazılması söz konusu olamaz” dedi.

adsiz-001.jpg

“ANLAYAN BANA DA ANLATSIN” İSYANI

Konya’da son olarak ne gerekçeyle ceza yediğine anlam veremediğini ifade eden Selçuk Yaşar isimli bir sürücü, ceza kağıdını sosyal medyadan paylaşarak, “Cezanın gerekçesini anlayan varsa, bana da anlatsın” dedi. Yaşar’a “Kendisini takip eden sürücünün geçmeye başladığı sırada geçişini beklemeden önünde giden aracı geçmeye çalışmak” gerekçesinden ceza yazıldı. Yaşar, “Ne yaptığımı tam olarak anlamadım” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum