Konya'da fabrikaları olan firma İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 626 milyon liralık ihalesini kazandı!

Konya'da fabrikaları olan firma İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 626 milyon liralık ihalesini kazandı!

Türkiye'de her gün çok sayıda ihale düzenleniyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen dev ihaleyi Konya'da fabrikaları olan firmanın kazanması dikkat çekti.

Türkiye genelinde düzenlenen ihalelere bir yenisi daha eklendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Konya en çok ihalenin düzenlendiği iller olarak dikkat çekiyor. Kapasite büyüklüğüyle ilk sırada hep İstanbul yer alıyor. Zaman zaman İstanbul'da düzenlenen ihaleler gündeme düşüyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen oto kiralama ihalesini Konya'da fabrikaları olan Albayrak Grubu kazandı.

bb-3.jpeg

İBB ARAÇ KİRASI İÇİN 625 MİLYON LİRA ÖDEYECEK

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, İBB Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 7 Haziran tarihinde “Araç Kiralama Hizmet Alımı İşi” adıyla ihale düzenledi. 13 Haziran’da imzalanan sözleşme ile ihalenin 626 milyon TL bedelle Albayrak Grubu’na bağlı Platform Turizm Taşımacılık Şirketi’ne verildiği açıklandı. İhale kapsamında Albayrak Grubu’ndan 3,5 aylığına araç kiralanacağı ifade edildi. Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun 21/B maddesinde düzenlenen “pazarlık” usulüyle yapıldı.

platform-iii.webp

ALBAYRAK GRUBU'NUN KONYA'DA İKİ FABRİKASI VAR

Türkiye'de 1952 yılından beri faaliyet gösteren Albayrak Grubu, hızla büyüdü. Bugün 80'e yakın firmayla inşaat, sanayi, lojistik, medya ve turizm başta olmak üzere 20’den fazla sektörde hizmet veriyor. Toplamda 10 bine yakın kişiyi istihdam eden grup ülke ekonomisine olumlu anlamda katkı sağlıyor. Konya'da Albayrak Grubu'na bağlı iki fabrika var.

ekran-goruntusu-2024-06-29-113351.png

Bunlardan birisi yılda 75 bin adet üretimle Türkiye'nin liderleri arasında yer alan Tümosan traktör fabrikası. Diğeri ise araç üstü ekipman üretimi yapan Kademe. Bu firma yol süpürme araçları ve çöp kamyonları dahil birçok üst yapının üretimini gerçekleştiriyor.

ekran-goruntusu-2024-06-29-113616.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum