Konya'da etliekmek hamuru 15 lira olsun talebi! Fırıncılar para kazanamıyormuş

Konya'da etliekmek hamuru 15 lira olsun talebi! Fırıncılar para kazanamıyormuş

Etliekmekçiler, Konya'da etliekmek hamurunun 15 lira olmasını istiyor. Un, odun, enerji, işçilik maliyetindeki artışların belleri büktüğünü söyleyen etliekmekçiler, “9 liraya bu işi yapmak hamallık” dedi

Konya'da temmuz ayında un, yakıt, enerj ve nakliye gibi girdi fiyatlarındaki artışa bağlı olarak, etliekmek hamurunun fiyatına yüzde 28 oranında zam yapılmış, daha önce 7 lira olan hamurun fiyatı, 9 TL olmuştu. 3 ay sonra etliekmekçiler yeni bir zam talebinde bulundu. Etliekmeçiler, Konya'da etliekmek hamurunun 15 TL olmasını istiyor.

BU İŞ HAMMALLIK! 9 LİRAYA HAMUR MU OLUR?

Sosyal medya üzerinde etliekmekçiler, oda başkanlarına seslenerek, “Fiyatı yükseltin” çağrısında bulundu. Adem Dişbudak isimli bir etliekmekçi, “Başkanlarım, ekmek fiyatına zam yapılırken, etliekmek hamuruna neden zam yapılmıyor? Un, odun ve benzeri birçok kalemde fiyatlar güncellendi. Neden etliekmek hamuruna zam gelmiyor? Senede bir zam alabiliyorsak alıyoruz. Diğer illerde gramaj oranları düşük ama fiyatlar 12-15 TL arasında değişiyor. Zam bekliyoruz” dedi. Abdullah Altan isimli bir etliekmekçi de şunları söyledi: “Bedavadan hizmet nedir ya. Serbest piyasa yapın, isteyen istediği fiyata versin. Ben, 15 TL'den aşağı satmak istemiyorum. Çalışanım var. Çalışanımdan kısmak istemiyorum. Bir etliekmekçi de “Yazık, günah. 9 liraya bu iş hamallık” dedi.

etliekmek-1.jpg

BU MESLEĞİN BİR DEĞERİ KALMADI

Yusuf Ateş isimli bir etliekmekçi de şöyle konuştu: “Hamur, 15 lira olsun. Ustaların hepsine sigorta yapılsın. İşte o zaman gerçek adalet yerini bulur. Çikolata, gofret, simit 10 lira. Etliekmek işi sanat. Sanat da bu fiyata yapılmaz.” Bir diğer etliekmekçi de “Konya'da simit 9 lira. 18 liraya simit satan yerler var. Etliekmek hamuru, simit fiyatının altında kaldı. Acilen yükseltilmeli” çağrısında bulundu. Birçok etliekmekçi, mesleğin değerinin kalmadığından şikayetçi oldu.

EMRE ÖZGÜL

dp-p4wnxqaa4xuw.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum