Konya’da Erdoğan’a rekor destek

Konya’da Erdoğan’a rekor destek

Konya'da 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçim sonuçları belli oldu. Konya’da AK Parti’ye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 68,94, Milletvekilliği seçimlerinde ise 48,4 oranında oy aldı

Konya 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakına büyük destek verdi. Merkez ilçelerde Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın ezici üstünlüğü görüldü. Merkez 3 ilçede Karatay'dan çıkan oransal destek dikkat çekti. Konya'da 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçim sonuçları belli oldu. Sandıkların yüzde 100'ünün açıldığı şehirde resmi olmayan sonuçlara göre seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 68.94 oranında destek verdi.

MERKEZ İLÇELERDE YÜKSEK OY ÇIKTI

Cumhur İttifakı’nın toplam desteğe se yüzde 69.66 oldu. Merkez ilçeler arasında Recep Tayyip Erdoğan'a verilen destekte oransal olarak zirveye Karatay aldı. İlçede kullanılan oyların 78.27's Erdoğan'a verildi. Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 16.21, Sinan Onan'ın oyu se yüzde 6,23'te kaldı. Milletvekili seçimlerinde ise Karatay'da Cumhur İttifakı’na yüzde 79.42 oranında oy alırken, Millet İttifakının oyu 12,85'te kaldı.

eef96e4e-03ed-4ebe-aed8-1964f241eb03.jpg

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 69,66 OY ALDI

Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’ye Konya’dan yüzde 48,4 MHP’ye ise 14,39 oranında oy çıktı. Bu sonuçlara AK Parti Konya’da 9, MHP ise 2 milletvekili çıkardı. Yeniden Refah Partisi yüzde 5,18 oy alarak sürpriz bir çıkış yaptı. Büyük Birlik Partisi ise yüzde 2,05 oranında oy aldı. Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın toplam oyu ise yüzde 69,66 oldu.

CHP 2, İYİ PARTİ İSE 1 VEKİL ÇIKARDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Konya’da yüzde 13,41 oranında oy alarak, 2 milletvekili çıkardı. Millet İttifakı’nın diğer partisi İYİ Parti ise yüzde 8,8 oranında oy alarak, 1 milletvekilinde kaldı. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş bu sonuçla Meclis dışında kaldı. İYİ Parti’yi Meclis’te Ünal Karaman temsil edecek. Zafer Partisi ve AP’nin oluşturduğu ATA İttifakı ise Konya’da yüzde 3.35 oranında oy aldı. Yeşil Sol Parti ve TİP’in kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı ise 2.94 oranında oy aldı.

AK PARTİLİLER SEÇİM SONUÇLARI KUTLADI

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından Konya'da AK Parti'liler, sevinç gösterisinde bulundu. Kent merkezinde araçlarıyla sokak ve caddelerde araçlarıyla tur atan AK Parti'liler, kutlama yaptı. Kılıçarslan Meydanı'nda toplanan partililer, havai fişek atarak seçim sonucunu kutladı. AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, seçim sonuçlarını parti önüne kurulan dev ekrandan takip ediyor. İl Başkanı Hasan Angı, burada yaptığı açıklamada, Konya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü destek verdiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da seçim sürecinde kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

YOĞUN BİR İTİRAZ SÜRECİ YAŞANMADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin sonuçlarına ilişkin Türkiye'de yoğun bir itiraz sürecinin yaşanmadığını belirtti. Yavuz, yurt dışı oylarının sayımının yapıldığı ATO Congresium'da gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt dışı oylarının sayımının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. ATO Congresium'da işlerin rutin şekilde ilerlediğini dile getiren Yavuz, "Burada partilerin müşahitleri, temsilcileri, itiraza yetkili kişileri var, YSK'nın görevlileri, sandık başkanları var, kurullar tam teşekkül etmiş. Çok nizami bir şekilde sayımlar yapılıyor. Sonucu hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

aa-20230514-31145222-31145219-konyada-ak-partililer-sevinc-gosterisinde-bulunuyor.jpg

İMZALI TUTANAKLAR VAR

İtirazlarla ilgili bir soru üzerine Ali İhsan Yavuz, şunları kaydetti: "Bu duruma vurgu yaparken bir kısım diyorum. Türkiye'de yoğun bir itiraz süreci yaşanmıyor. Aslında belki bundan sonra eğer tutanaklar arasında bir çelişki görülürse, mesela bizim sayım döküm cetvellerimiz var kendimize has, aslında sandığın başında da sayım döküm çizelgeleri var, yine sandık kuruluna ait. Ama aynı zamanda ıslak imzalı tutanaklar var, iki tutanak etti, bir de birleşme tutanakları üç tutanak... Bütün bu tutanaklar arasında fark ortaya çıktığı oranda partiler bundan sonraki süreçte itiraz edecek. Mesela Cumhurbaşkanlığına ilişkin yarın 17.00'ye kadar mühlet var. Partilere ilişkin biraz daha fazla, salı günü 15.00'e kadar. Dolayısıyla bu itirazlar için böyle hemen bir şey kaçıyor demek mümkün değil. Şu anda sandığın dışında seçim kurullarındaki itirazları hazırlıyoruz. O tamamen gelişi engelleyen bir şey değil, onu öyle anlamayın."

KESİN SONUÇLARIN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında şunları söyledi: “ Biz sizleri çok seviyoruz. Bu sevdalıların buluşması, bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz. Maşallah. Aziz milletim. Ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarım. Değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla hürmetle selamlıyorum. Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurt içi oyların gayri resmi sonuçlarının belli olmasının, hem yurt dışı oyların sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Tabi biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu 'öndeyiz' diye bir kez daha, muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlardan değiliz. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyoruz. Kesin sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığının ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Seçimin ikinci tura kalması halinde ona da saygımız var. Yurtdışı oyların sayımı devam ediyor. Tüm kardeşlerimizin sandıklarda teyakkuz halinde olmasını istiyorum. Seçim zaferinin gölgelenmesine yol açacak en küçük bir zafiyete izin verilmemesi gerekiyor. Parlamentoda çoğunluk Cumhur İttifakı’ndadır. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum