Konya'da en yüksek kar kalınlığı bu noktada ölçüldü

Konya'da en yüksek kar kalınlığı bu noktada ölçüldü

Konya merkez ve ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji kar kalınlığı verilerini paylaştı.

Konya ve ilçelerinde başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı, yüzleri güldürdü. Kar yağışı ile birlikte bölge bölge fırtına da kendini gösterdi. Şehir merkezi de kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Yağışın ardından özellikle trafikte zor anlar yaşandı. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, bazı noktalardaki şiddetli buzlanma trafiğin akışını yavaşlattı. Şehirde kar yağışı ile birlikte güzel görüntüler de ortaya çıktı. Ayrıca Konya Havalimanı'nda uçuşlar da olumsuz hava koşullarından etkilenmedi.

OCAK'IN SON GÜNÜ YÜZLER GÜLDÜ 

Konya'da Ocak ayının bitmesine 1 gün kala kar yağdı. Mevsim sıcaklıklarının normalin üstünde olması dikkatlerden kaçmıyordu. Aralık ve Ocak ayının ilk 30 günü Konya'ya kar düşmedi. Ocak'ın son günü başlayan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları da düştü. Önümüzdeki günlerde Konya'da hava sıcaklıklarının daha da düşeceği tahmin ediliyor. Bazı günler gündüz sıcaklığının sıfırın altına düşmesi bekleniyor. Yine Konya'da önümüzdeki birkaç gün gece sıcaklıklarının hayli düşeceği öngörülüyor. 

konya-afyon-yolu-kardan-kapandi.jpg

TATİL SEVİNCİNE BİR DE KAR EKLENDİ

Konya'da kar yağışı sonrası ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Karın tadını yine en çok çocuklar çıkardı. Çocuklar, tatille birlikte doyasıya karın tadını çıkardı. Bazı çocuklar kardan adam yaparken bazıları da kartopu oynadı.

adsiz-003.jpg

ZAMAN ZAMAN TRAFİKTE OLUMSUZLUKLAR YAŞANDI

Kar yağışıyla birlikte özellikle şehrin bazı noktalarında olumsuz anlar yaşandı. Bazı araçlar, kısa süreli yolda kalırken, bazı araçlar da kazadan kıl payı kurtuldu. Kar yağışıyla beraber maddi kayıplı kazalar da yaşandı. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, trafikte diğer sürücülere zor anlar yaşattı. Belediyeler, yağışın etkili olduğu günlerde tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 

b.jpg

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Kar yağışı ve havanın iyice soğumasıyla birlikte yiyecek ihtiyacı artan sokak hayvanları da unutulmadı. Gerek belediyeler gerekse de vatandaş, bu konuda üzerine düşenin fazlasını yaptı. Belediyeler, sokak hayvanları için seferber olurken, vatandaşlar da evlerinin önüne yiyecek koymayı ihmal etmedi. 

adsiz-004.jpg

MERKEZDEKİ VATANDAŞLAR KARA HASRETTİ 

Konya şehir merkezine beklenilen kar yağışının bir türlü düşmediği, merkezin  kara hasret kaldığı gözlemlenmişti. Şehir merkezindeki vatandaşın kar hasreti, geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışıyla sona erdi. Şehir merkezine ilçelere göre daha az kar yağdı. 

kar-yagisi-tarim-1-1.jpg

KONYA'DA EN ÇOK KAR NEREDE?

Çoğu ilçenin yüksek kesiminde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Meteoroloji'nin ölçüm noktalarında ise en yüksek kar kalınlığı Bozkır'ın Sorkun Yaylası'nda ölçüldü. Sorkun Yaylası'nda 15 santimetre kar var. Cihanbeyli Turanlar Mahallesi'nde 11 santim kar var. 

Konya'daki ölçüm noktalarında kar kalınlıkları şu şekilde:

adsiz-002.jpg

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum