KONYA'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

KONYA'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Konya ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Konya'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk orta dereceli okullarda eğitime bir ara verildi. Vali Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Canbolat, şunları kaydetti: "Yoğun kar yağışı,aşırı buzlanma nedeniyle 09.01.2017 pazartesi merkez ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreli tatil edilmiştir."

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: " Valiliğimizce; devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde 09 Ocak 2017 Pazartesi günü (Meram Karatay Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edilmiştir. Ayrıca Başbakanlığın 03 Aralık 2002 gün ve 2002/58 sayılı Genelgesinin 3. Maddesine göre İl genelinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 09.01.2017 (Pazartesi) tarihinde Hamileler ve Engelliler, (Harp Malulü ve gazilerden % 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Çocuk kulüpleri de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarındadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.."

Selçuklu, Karatay ve Meram ilçeleriyle birlikte Akören, Ahırlı, Altınekin, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde 9 ocak pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum