Konya'da domuzlar ilçe merkezine indi! Ekili alanlara zarar veriyorlar

Konya'da domuzlar ilçe merkezine indi! Ekili alanlara zarar veriyorlar

Konya'da iklim değişikliğiyle birlikte doğal yaşamın da dengesi bozuldu. Önceki yıllarda daha çok dağlık bölgelerde görülen domuzlar, artık merkezde de görülüyor.

Karapınar'da merkeze yakın düz bir araziye giren domuzlar, ekili alanlara büyük zarar verdi. Yaban domuzları, Konyalı çiftçilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bu domuzların sayısı her geçen gün artıyor. Ovada tarımsal üretim de tehdit altına giriyor. Yaban domuzları özellikle yaz aylarında mısır ekili tarlalarda saklanarak hem tarlaya hem de tarla içerisindeki sulama sistemlerine zarar veriyor.

adsiz-001.jpg

Hiç görülmeyen bölgelerde bile yabani domuzların görülmesi, endişeyi artırıyor. Bunun son örneği Karapınar'da görüldü. Domuzlar, ilçe merkezine yakın bir yerde görüldü. Yabani domuzların tarlaya verdiği zararı ise Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, yaptığı paylaşımla gözler önüne serdi. Soylu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, şunları belirtti: “Mısır ekim alanlarında domuz zararı eskiden sadece dağlık bölgelerde ve mısır koçan çıkarınca görülürdü. Durum değişti. Karapınar'da merkeze yakın düz araziden mısır 5-10 santimetre boyunda iken tüm sıralardaki tohumu ve bitki aksamını ortadan kaldıran domuz zararı görüntüleri...”

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum