Konya'da dev fabrikası olan marka 1 yılda 413 milyon lira kazandı

Konya'da dev fabrikası olan marka 1 yılda 413 milyon lira kazandı

Konya ve Türkiye genelinde fabrikaları olan dev marka 2023'ün finansal sonuçlarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınladı. Rapora göre firma 1 yılda 413 milyon lira kazandı.

Türkiye'deki büyük fabrikalar her yıl düzenli olarak finansal raporlarını paylaşıyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise Konya'da fabrikası olan Eksun Gıda oldu. Kentte uzun süredir üretim yapan firmayı aslında bilmeyen yok. Ankara Caddesinde yer alan Sinangil un fabrikası Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteriyor. Ülke ekonomisine katma değer sağlayan bu fabrika, kapasitesiyle ilgi çekiyor.

eksun-2.jpg

İHRACAT CİROSU 1,8 MİLYAR TL

Eksun Gıda, Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) 29 enflasyon muhasebesi ilkelerine uygun olarak hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş 2023 yılı finansal sonuçlarını, KAP'ta paylaştı. Bu kapsamda Eksun Gıda'nın 2023 yılı toplam cirosu 7,1 milyar lira seviyesine ulaşırken, ihracat cirosu 1,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Böylece, ihracatın toplam satışlar içerisindeki payı yüzde 25 oldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksun Gıda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Demir, iç piyasanın yanı sıra, ülke ekonomisine katma değer sağlamanın öneminin bilinciyle ihracat odaklarını sürekli canlı tuttuklarını belirtti.

eksun.jpg

ŞİRKETİN NET KAZANCI YÜZDE 84 ARTTI

Demir, tüm paydaşlarına karşı sorumluluklarının farkında olarak üretimi ve değer katmayı merkeze alan bir anlayışla Eksun Gıda adına çalışmalarını sürdürdüklerini ve operasyonel karlılıklarını bir önceki yıla kıyasla artırdıklarını kaydederek, şu bilgileri paylaştı:

"Diğer taraftan Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları dahilinde 2023 yılında hayatımıza giren TMS 29 enflasyon muhasebesi uygulaması, halka arz ile birlikte büyüyen özkaynaklarımız üzerinden gider yönlü finansal tablolarımızı etkilemiştir. TMS 29 enflasyon muhasebesi etkisi hariç bakıldığında, Eksun Gıda 2023 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 84 artışla 413 milyon lira net kar elde etmiştir. Buna paralel olarak yaklaşık 100 milyon lira kurumlar vergisi ödeyecek olan şirketimizin brüt kar marjı yüzde 19,1 seviyesinde, FAVÖK marjı ise yüzde 12,5 seviyesinde gerçekleşmiştir. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO ilk 500) listesinde, üretimden satışlara göre, geçtiğimiz yıl 324. sıradan 66 basamak yükselişle 255. sıraya yükselen şirketimizin; yüksek üretim kapasitesi, yaygın dağıtım ağı ve tecrübeli yönetim yaklaşımından aldığımız güçle, 2024 yılının da faaliyetlerimize odaklandığımız bir yıl olmasını hedefliyoruz."

Yapılan açıklamaya göre, Konya'da fabrikası olan Eksun Gıda 1 yılda 413 milyon lira kazanç elde etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum