Konya'da demir 5 liralar dağıtılıyor! Bu noktadan temin edebilirsiniz

Konya'da demir 5 liralar dağıtılıyor! Bu noktadan temin edebilirsiniz

Türkiye genelinde madeni 5 liralar piyasaya sürüldü. Konya'da dağıtımına başlanan demir 5 liralara vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Söz konusu paraları bu noktadan temin edebilirsiniz.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için basılan 5 liralık madeni hatıra paralara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Söz konusu tebliğe göre bu paralardan 100 milyon adet basıldı.

Paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

img-20231124-wa0006.jpg

Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk lirası" yazısı ve yazının altında "2023" ibaresi bulunuyor.

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi, altta Cumhuriyet'in 100. yılı logosu ve çevrede "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer aldı.

img-20231124-wa0005.jpg

Söz konusu paraları vatandaş nereden temin edebileceğini merak ediyordu. Konya'da demir 5 liralar görücüye çıktı. PTT şubelerinin demir 5 lirayı dağıttığı öğrenildi. Kişi başı en fazla 10 tane demir 5 liranın dağıtılacağı söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum