Konya'da bunaltan sıcak havanın nedeni belli oldu! 20 saat sonra bu olacak

Konya'da bunaltan sıcak havanın nedeni belli oldu! 20 saat sonra bu olacak

Konya ve Türkiye genelinde hava sıcaklıkları son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Konya merkezde hava sıcaklıklarının neden 35 dereceye kadar yükseldiği merak ediliyor. Konuya ilişkin önemli ayrıntılar paylaşıldı.

Türkiye genelinde bu yıl kış mevsiminde yeterli miktarda yağış gerçekleşmedi. Konya, kuraklığın hissedildiği illerden birisi olarak biliniyor. Bahar yağışlarını Mayıs ayında bolca alan Konya'da hava sıcaklıkları ise bir süredir düşük seyrediyordu.

bunaltan-sicak.webp

Öyle ki Mayıs ayının ortalarına kadar kalorifer yakanlar oldu. Vatandaş hava sıcaklıklarının ne zaman yükseleceğini merak ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Konya'da son günlerde hava sıcaklıkları rekor seviyeye ulaştı.

konya-sicak-2.jpg

Kent merkezinde 35 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar bunaltıyor. Ağustos sıcaklarının Haziran ayında görülmesi herkesi şaşırttı. Konya'da bunaltan sıcak havanın nedeni belli oldu.

konya-333.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günü aralıklarla sağanak yağış etkili olacak. Sıcak havanın yağmurdan dolayı ortaya çıktığı söyleniyor. Öte yandan yağışla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor.

KONYA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ:

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.