Konya'da bugün dışarı çıkarken dikkatli olun! Bu saatlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Konya'da bugün dışarı çıkarken dikkatli olun! Bu saatlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Türkiye genelinde hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. Konya için bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu saatler arasında dışarı çıkanlara dikkatli olmaları hususunda uyarı geldi.

Son yılların en az yağışı bu yıl kış mevsiminde gerçekleşti. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesiyle neredeyse hiç kar yağışı görülmedi. Çiftçi ekinlerinin susuz kalmasından endişe ediyordu. Baharın gelmesiyle yağmur ihtimali arttı. Sağanak yağış uyarılarına bir yenisi daha eklendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün 28 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

aa-20240430-34423739-34423737-konyada-saganak.jpg

KONYA DAHİL ÇOK SAYIDA KENTE KRİTİK UYARI!

Meteoroloji tarafından yayımlanan verilere göre, Ankara, Konya, Eskişehir, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu'nun iç kesimlerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

aa-20240430-34423739-34423738-konyada-saganak.jpg

KONYALILARA KİRTİK UYARI

Konya'da bugün öğle saatlerinden itibaren başlaması beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışının akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Konyalılara bu saatler arasında dışarı çıkarken dikkatli olmaları hususunda uyarı yapıldı.

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum