Konya'da bu odanın kirası 5 bin 500 lira!

Konya'da bu odanın kirası 5 bin 500 lira!

Öğrenci şehri Konya’da üniversitelerin açılmasıyla ev kiraları artışa geçti. Tek odanın kira bedeli 5 bin 500 liraya kadar yükseldi. Üniversite öğrencileri bu durumdan rahatsız olduklarını ve nasıl geçineceklerini düşünüyorlar.

Üniversitelerin yeni öğretim yılı başladı. Konya, öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerden biri olmaya devam ediyor. Öğrenci mahallesi olarak bilinen Bosna Hersek’te ev kiraları asgari ücretti de geçti.

Bir internet sitesinde, 5 bin 500 TL’ye tek bir oda kiralanıyor. Öğrenci şehri Konya’da kiraların bu kadar artması tepkilere neden oluyor. Üniversite öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) verdiği burs veya kredi bedeli bin 250 lira olurken, ev kiralarının 10 bin liradan başlaması öğrencileri zor duruma düşürüyor.

3-2.png

EV KİRALARI 10 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

KYK’den bin 250 lira aylık kredi alan üniversite öğrencileri, ev kiralarının bu kadar artmasından dolayı geçinemediklerini ve okuldan sonra çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti. Üniversiteliler, “Bize verilen aylık burs veya kredi bin 250 lira ama ev kiraları 10 bin liradan başlıyor. Konya gibi bir yerde bunların yaşanmaması gerekirken ve öğrencilerin geçim sıkıntısını düşünmemesi gerekirdi.

3-1.png

Bunun üzerine bir oda bile kiralamaya kalktığımızda 5 bin liradan başladığını gördük. Bazı yurttaşlar diyor ki, ‘Aileleri yardım etmiyor mu’ benim ailemin durumu olmadığı için edemiyor. Ben üniversite okumaya geldim, mecburen çalışmaya zorunlu kılındım. Artan fiyatlar biz öğrencileri çalışmaya mahkûm etti. Ben bir şekilde kurtuldum diyebilirim. Okulum bu yıl bitiyor. Ama gelecek öğrenciler için çok üzülüyorum. Umarım hayat pahalılığı biter, vatandaş ve özellikle öğrenciler rahat bir nefes alırlar” diye konuştular.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum