Konya'da bu menemeni yiyen ağlıyor! 50 yıldır en ucuz kahvaltı burada

Konya'da bu menemeni yiyen ağlıyor! 50 yıldır en ucuz kahvaltı burada

Konya şehir merkezindeki en meşhur kahvaltı salonlarından birisi ağlayan menemen ile meşhur.

Lazoğlu Kahvaltı Salonu, 1973 yılından bu yana Konya Kapu Cami altında hizmet veriyor. Konya’nın 50 yıllık kahvaltıcısı, hem esnaf hem de vatandaş daha ucuza yesin diye piyasanın altında bir fiyata satış yapıyor. Lazoğlu'nun en iddialı yemeği ise Ağlayan Menemen.

2-3.jpg

Tarım, hayvancılık, sanayi ve üniversite şehri Konya'nın bir diğer özelliği de gastronomi şehri olması. Etliekmeği, furun kebabı, sacarası, düğün pilavı gibi birçok lezzeti bulunan Konya'da, değeri bilinen ve bilinmeyen birçok da mekân yer alıyor. Bu mekânlardan biri de Konya Bedesten'i içindeki Lazoğlu Kahvaltı Salonu oldu. Çeşitliliği, kalitesi, müşteri potansiyeliyle Konya'nın en eski kahvaltı salonlarından biri de Lazoğlu Kahvaltı Salonu.

2-1.jpg

LAZOĞLU'NDA 'AĞLAYAN MENEMENİN' YERİ AYRI

Lazoğlu Kahvaltı Salonu, Konya'nın meşhur camileri arasında yer alan Kapu Cami'nin hemen altında, şadırvan tarafında yer alıyor. İşletmeyi, Ulupolat ailesi yönetiyor. 1973 yılına kadar kunduracılık yaptıklarını, 50 yıldan bu yana da kahvaltı hizmeti verdiklerini dile getiren Lazoğlu Kahvaltı Salonu İşletme Sahibi Seyit Ahmet Ulupolat, amcası ve babasıyla birlikte çalıştıklarına dikkat çekti. Ulupolat, işletmelerinin vatandaşlara açık olduğunu, aynı zamanda da bir esnaf kahvaltı salonu olduklarına vurgu yaptı. Ulupolat, yine birçok ürünlerinin çok lezzetli olduğunu, lezzetine rağmen herkes faydalanabilsin diye de daha ucuz olduğunu söyledi. Seyit Ahmet Ulupolat, “Herkesi Lazoğlu Kahvaltı Salonu'na bekliyoruz” çağrsı da yaptı. Lazoğlu, “Kapımızın önünde ve dükkânımızın içinde oturma yerlerimiz mevcuttur. Birçok üründe iyiyiz. Ağlayan menemenin yeri ise ayrı. Özel sos ile yapıyoruz bu menemeni” şeklinde konuştu.

2-2.jpg

PİYASANIN ALTINDA FİYATA HİZMET VERİYORLAR

Lazoğlu Kahvaltı Salonu'nun kahvaltı çeşitleri ise şöyle; Küflü peynir, patates, yumurta, sucuk, kaşar, kavurma, tulum, domates, salatalık, zeytin, beyaz peynir, bal, kaymak, saralle ve 2 adet çay. Kişi başı kahvaltı tabağı fiyatı ise 100 lira. Tava ürünleri ise 40 lira. Tost çeşitlerinin fiyatı da şöyle; Cızbız: 40 TL. Kaşarlı tost 25, sucuklu tost 30, karışık tost 40, ağlayan 52, pastırmalı 60, tulum peynirli 30, küflü peynirli 25 ve kavurma 40 TL.
Lazoğlu Kahvaltı Salonu İşletme Sahibi Seyit Ahmet Ulupolat, hem esnaf hem de vatandaş ucuza yesin diye piyasanın altında bir fiyata hizmet verdiklerini dile getirerek, “Bunu yaparken de asla kaliteden ödün vermiyoruz. En basiti, sucuğumuzu bile kendimiz yapıyoruz. Dışarıdan kesinlikle sucuk almıyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum