Konya'da bu market 7 liraya 1 kilo balık satıyor!

Konya'da bu market 7 liraya 1 kilo balık satıyor!

İnsanların beslenmelerinde dikkat etmesi hususunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Balık tüketimi çok önemli ancak Konyalılar eti daha çok seviyor. Son olarak bir market 7 liraya balık satmaya başladı.

İnsanların beslenmelerinde dikkat etmesi hususunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor. Karbonhidrat, protein ve yağın vücuttaki dengesini sağlamak gerekiyor. Türk insanı et ile beslenmeyi seviyor.

besinler.jpg

Tavuk tüketimi de son yıllarda arttı ancak balık tüketiminde ciddi bir artış yok. Beslenme alışkanlıkları arasında yer almadığı için balık tüketimi düşük seviyede. Uzmanlar balık tüketiminin önemine vurgu yapıyor. Konya'da vatandaş et ile beslenmeyi daha çok tercih ediyor. Kentin meşhur yemekleri arasında etliekmek ve fırın kebabı yer alıyor.

etliekmek-343.jpg

Bu yüzden insanlar balık tüketimine daha mesafeli yaklaşıyor. Son zamanlarda insanları balıktan uzaklaştıran diğer bir husus ise balık fiyatlarının yüksek oluşu. Et üretimindeki gibi maliyetleri olmayan balıkta fiyatlarının çok yüksek olması tepki çekiyor. Vatandaş daha ucuza nerede balık bulabileceğini araştırıyor. Bazı marketler haftalık düzenli olarak balık fiyatlarına indirim yapıyor.

Söz konusu indirim bu şekilde:

norvec-somonu-1.jpgBalığın fiyatı sepette 7 liraya düşüyor

Son olarak Konya'da onlarca şubesi olan bir market balığa büyük indirim kampanyası başlattı. Migros, kampanya kapsamında 1 kilo Norveç Somonunu 7 liraya satıyor. Migros Sanal Market'te kilosu 10 lira olan balığın fiyatı sepette ise 7 liraya düşüyor. Böylesine büyük bir indirim kampanyasını gören vatandaşlar ise çok şaşırıyor. Migros balık satışında Konya genelinde ciddi bir kapasiteye sahip oluşuyla dikkat çekiyor.

Migros Konya Şubelerinde satışa çıkarılan diğer kampanyalı ürünler şu şekilde:

migros-2.jpg

migros-1.jpg