Konya'da bu mahallelerde domuz paniği!

Konya'da bu mahallelerde domuz paniği!

Konya'daki bazı mahallelerde domuzlar görülmeye başladı. Mahalle sakinleri bu durumdan şikayetçi.

Konya'da zaman zaman bazı bölgelerde çok sayıda domuz görülüyor. Özellikle yaz aylarında domuz sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Domuzlar Konya Ovası'ndaki ekinlere de ciddi anlamda zarar veriyor. Çiftçiler domuzlara karşı kendi yöntemleriyle önlem almaya çalışsa da domuz sayısındaki artış sürüyor.

5554545454.webp

Son olarak Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Çiller ve Akhüyük mahallelerinde domuz görüldü. Konya Ovası köylerinde ekili alanlara özellikle mısıra zarar veren yabani domuzlar Çiller ve Akhüyük'te görüldü. Çiftçiler ise domuzun vereceği zarardan dolayı endişeli.

340154404-208581501806921-2247052929726617395-n-001.jpg

Yaban domuzunun görülmesi ile ilgili açıklama yapan Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ertan Koyuncu, "Av sezonu avlanmaya kapalı olduğu için, izinsiz avlanmak 4915 Sayılı Kanuna muhalefet etmek suçtur. Bugün Çiller-Akhüyük mahalleleri arasında yabani domuz varlığına rastlanmıştır. Geçen yıl Türkmen'den Zengen'e kadar olan ova köylerinde özellikle mısıra verdiği zarar göz önünde bulundurularak, ovada karşılaştığınız yaban domuzu ihbarını Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğimize yapmanız gerekmektedir. Yapılacak ihbar sonucu alacağımız önlemler ile çiftçimizin mahsulüne verdiği zararı ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum