Konya'da bu mahalledeki arsalara 7 kat imar verildi! Belediye 128 milyon liraya satacak

Konya'da bu mahalledeki arsalara 7 kat imar verildi! Belediye 128 milyon liraya satacak

Türkiye genelinde belediyeler kaynak oluşturmak için arsa satıyor. Konya'da Selçuklu Belediyesi 128 milyon liraya arsa satacak.

Türkiye genelinde konut krizi devam ediyor. Kira fiyatları bu yüzden yükseliyor. Yeni yapılan ev sayısının azalmasıyla kiralar zirveyi gördü. Satılık ve kiralık ev sayısı da önemli ölçüde azaldı. Artan inşaat maliyetlerinden ötürü binlerce müteahhit inşaat sektöründen çekildi.

ev-4.webp

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmasının azalmasıyla piyasada büyük inşaat firmalarının projeleri daha çok duyulur oldu. Durum böyle olunca yeterli miktarda konut üretilemedi. Konya ve Türkiye genelinde konut ihtiyacının giderilmesi için çözüm uygun fiyata satılan yüksek kata imarlı arsalar olarak gösteriliyor.

ev-2.jpg

Bu sayede uygun fiyata inşaatı tamamlayan müteahhitler uygun fiyata daire satabilecek. Son olarak Konya'da belediye 7 kata imarlı arsa satma kararı aldı. Selçuklu Belediyesi tarafından satışa sunulan bu arsa özellikleriyle dikkatleri üzerine çekti. Sancak Mahallesinde yer alan arsanın büyüklüğü 19693 metrekare olarak kayıtlara geçti. Arsanın 7 kata imarlı olduğu bilgisine yer verildi.

ev-1.jpg

Bu arsa için muhammen bedel 128 milyon lira olarak belirlendi. Açık artırma ile satılacak olan arsayı en yüksek teklifi veren inşaat firması satın alacak. İhaleye katılmak için geçici teminat ise 3 milyon 840 bin lira olarak açıklandı. İhale 27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

arsa-5.jpg

İhaleye ilişkin detaylar şu şekilde:

1. Mülkiyeti Selçuklu Belediyesine ait aşağıda tapu kaydı yazılı gayrimenkulün 2886 Sayılı yasanın hükümleri dahilinde Kapalı Teklif Usulü ile satışı yapılacaktır. Şartname ve ekleri Selçuklu Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.

ekran-goruntusu-2024-06-19-181337.png

2. İhale 27/06/2024 Perşembe günü listede belirtilen saatte Meclis Salonunda yapılacaktır. İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni tamamen serbesttir.

3. Gayrimenkulün peşinat bedeli, bedelin tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ödenecek olup peşinat ve taksit sayısı listede belirtilmiştir.

4. Kanunun öngördüğü tapu harcı, ihale sebebiyle tahakkuk edecek gazete ilan ücreti, damga vergisi (0,00569), sözleşme ücretleri (noter onaylı) ve kati teminat (% 6) alıcıya (müşteriye) aittir. K.D.V. den muaftır.

5. Muhammen bedeli, geçici teminat miktarı listede belirtilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum