Konya'da bu mahalle için acele kamulaştırma kararı! Dev hat geçecek

Konya'da bu mahalle için acele kamulaştırma kararı! Dev hat geçecek

Türkiye genelinde alınan son kamulaştırma kararlarından birisi Konya'daki mahalleyi ilgilendiriyor. Kent merkezine yakın konumda yer alan Karatay'a bağlı Saraçoğlu Mahallesinde acele kamulaştırma hayata geçirilecek.

Türkiye genelinde yürütülen projelerin hızla tamamlanması için zaman zaman kamulaştırma yöntemine başvuruluyor. Bazen büyük bir elektrik hattı için yapılan bu çalışmalar bazen de doğalgaz boru hatları için yapılabiliyor.

kamu-2.webp

Sonuç olarak acele kamulaştırma kararları alınabiliyor. TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) Konya ile ilgili kamulaştırma kararını duyurdu. Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin güneş enerji santrali kapsamında alınan karar dikkat çekti. 154kV Koski GES TM (Alibeyhüyüğü-Alakova) Brş.N. EİH Projesi için Konya’nın Karatay ilçesinde kamulaştırma yapılacak.

adsiz-2.jpg

Konya’nın Çumra ilçesinde inşa edilecek 154kV Koski GES Transformatör Merkezi (TM) (Alibeyhüyüğü-Alakova) Brş.N. Enerji İletim Hattı (EİH) (Doğu-Batı) Projesi için Konya ilinin Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesinde 31475 ada, 15 numaralı parseldeki direk yerlerini mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisini ise irtifak hakkı kurmak suretiyle, acele olarak kamulaştıracak.

adsiz-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.