Konya'da bu isimler bağımsız milletvekili adayı oldu

Konya'da bu isimler bağımsız milletvekili adayı oldu

2018 seçimlerinde Konya'da 2 olan bağımsız aday sayısı, 14 Mart'ta 4’e yükseldi. Yüksel Kızılkan, Hasan Fehmi Bıyık, Hasan Şaban Sert ve Mevladen Gönüllü seçimde bağımsız aday olarak yarışacak

Gerek Cumhur İttifakı partileri, gerekse de Millet İttifakı partileri geçtiğimiz günlerde milletvekili adayları listesini kamuoyu ile paylaştı. Gözler, Konya'daki bağımsız adaylara çevrildi. 2018 seçimlerine oranla 14 Mayıs seçimlerinde bağımsız milletvekili sayısı arttı. 4 isim, bağımsız aday olarak yarışacak.

3'Ü EREĞLİLİ

Yüksel Kızılkan, 1980 yılında Konya'da doğdu. Ereğli nüfusuna kayıtlı Kızılkan, İnşaat Gayrimenkul danışmanlığı yapıyor.

8-1-yuksel-kizilkan.jpg

Kızılkan, Ereğli’nin sorunları ve çözümü noktasında tüm Ereğli’nin sesi olacağının altını çizdi. Kızılkan, Ereğlili vatandaşların sesini meclise taşımak için var gücüyle mücadele edeceğini kaydetti. Hasan Fehmi Bıyık ise 1989 yılında Konya'da doğdu.

8-2-hasan-fehmi-biyik.jpg

Ereğli nüfusuna kayıtlı olan Bıyık, hurda tüccarlığı yapıyor. Bıyık ise şunları dile getirdi: “Merak etme Ereğli’m. Hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Derdimiz Ereğli, derman Ereğli.” Hasan Şaban Sert de 1989 yılında Konya'da doğdu.

8-3-hasan-saban-sert.jpg

Ereğli nüfusuna kayıtlı Sert, polis memuru. Sert, “Cumhurbaşkanı kim olursa olsun Ereğli'yi il yapacağım. 2024 yılının ocak ayına girmeden Ereğli il olacak. Hodri meydan” dedi.

SADECE BİRİ KADIN

Son bağımsız aday Mevladen Gönüllü oldu. Konya nüfusuna kayıtlı Gönüllü, 54 yaşında. Mevladen Gönüllü ise “Küçük bir adım, belki de olağanüstü bir yolculuğun başlangıcıdır. Vatan, çalışkan insanların omzunda yükselir.

8-4-mevladen-gonullu.jpg

Hep vardı içimde bir vatan sevdası. Hep şöyle derdim; 'Memleketim bir sıkıntıda olsa gözümü hiç kırpmadan silahı kapar canımın pahasına koşarım meydanlara.' Bu seçimlerde de vatan millet için ben varım bana inanan tüm dostlarımın desteğiyle bir kadın ne yapabilir demeyin” şeklinde konuştu. 2018 seçimlerinde ise Konya'da sadece 2 bağımsız aday vardı. Adaylardan biri Lütfi Dilek, diğeri de Mücahid Ayan'dı.

55 BİN 598 TL YATIRDILAR

Bağımsız milletvekili olmak isteyen adaylar 55 bin 598 TL yatırdı. Bağımsız adaylar için belirlenen fiyat tarifesi, siyasi partiler kanunun milletvekili seçimine dair kanunun ve Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kanunun belirlediği esaslar çerçevesinde yapıldı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum