Konya'da bu firmalara 50 milyon lira destek verilecek

Konya'da bu firmalara 50 milyon lira destek verilecek

Konya'da destek programı başvuruları tamamlandı. Hak kazanan bu firmalara 50 milyon lira destek verilecek.

Konya sanayisinde küçüklü büyüklü yüzlerce firma faaliyet gösteriyor. Bu firmalara zaman zaman devlet destekleri veriliyor. Söz konusu desteklerden faydalanmak isteyen Konya sanayicisi ilgili yerlere başvuru yapıyor. Konya'da en çok destek veren kurumlardan bir tanesi de Mevlana Kalkınma Ajansı.

123141197-3836142876404766-6093016519956725796-n.jpg

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TR-52 Karaman-Konya Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından imalat sanayinde üretimin ve genç istihdamının artırılması amacıyla KOBİ’lere yönelik olarak 50 Milyon TL bütçe ile ilan edilen Finansman Desteği Teklif Çağrısı’nın başvuru süreçleri tamamlandı.

organize-sanayi-bolgesi-1877-1.jpg

Mevlana Kalkınma Ajansı 2023 Yılı Finansman Desteği Teklif Çağrısı kapsamında Karaman-Konya Bölgesi’nde yer alan uygun proje sahipleri tarafından sunulan projelerden başarılı bulunanların Ajans tarafından değerlendirilerek kısa süre içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.

5-5.jpg

İlan ettikleri proje teklif çağrısı başvuru süreçleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, “toplamda 111 proje başvurusu gerçekleştirildi. Ajans olarak bugüne kadar ilan ettiğimiz mali destek programlarımızda olduğu gibi bu teklif çağrımıza da ilgili konularda proje fikri olan pek çok kurum ve kuruluş proje başvurusunda bulundu. İlan ettiğimiz finansman desteği programı ile bölgemizde 250 milyon TL tutarında bir yatırımın harekete geçirilmesi de hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.