Konya'da bu bölgeye 6 kat imar verildi! Belediye 93 milyon liraya arsa satacak

Konya'da bu bölgeye 6 kat imar verildi! Belediye 93 milyon liraya arsa satacak

Türkiye'de konut stokunda sıkıntı devam ederken Konya'da bir bölgeye 6 kat imar verildi. Söz konusu bölgede Konya Büyükşehir Belediyesi 93 milyon liraya arsa satıyor.

Konya ve Türkiye genelinde konut sayısındaki artış yavaşladı. Bu sıkıntıdan dolayı kira fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Konya'da şuan en ucuz kiralık dairenin fiyatı 10 bin liraya yükselmiş durumda. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğu ülkede 10 bin liralık kira vatandaşı zora sokuyor.

adsiz-007.jpg

Enflasyonun etkisiyle alım gücü her geçen gün düşüyor. Kira fiyatlarının artmasındaki diğer etken ise konut sayısındaki yetersizlik. Konya'nın imarlı arsa sorunu devam ediyordu. Bu konuda önemli bir hamle ise Selçuklu Belediyesi'nden geldi.

adsiz-008.jpg

Konya sanayisine yakın bir konumda bulunan Aşağıpınarbaşı'na konut imarı verildi. Söz konusu alanda 6 kata imarlı binalar inşa edilebilecek. Böylece hem sanayiye yakın konut imkanı oluşturulmuş olacak hem de Konya'daki konut ihtiyacı giderilecek. Aşağıpınarbaşı Konya Havalimanı'nın ilerisinde yer alıyor. Yani sanayiye oldukça yakın bir mevki.

adsiz-009.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR 6 KATA İMARLI ARSA SATIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi ise yeni imara açılan Aşağıpınarbaşı'nda 6 kata imarlı bir arsayı satışa sundu. Bahsi geçen bu arsanın 25 bin metrekare olması dikkatlerden kaçmadı. Arsa için muhammen bedel 93 milyon 790 bin lira olarak belirlendi. Geçici teminat bedelinin ise 2 milyon 813 bin lira olduğuna yer verildi. Arsayı satın alan kişi ya da kişiler ödemeyi 24 ay eşit taksitle yapabilecek.

adsiz-006.jpg

KONUTLARIN ALTINA DÜKKAN YAPILMAYACAK

Konya Büyükşehir'in arsa satış ilanında en dikkat çekici nokta ise konutların altına dükkan yapılmasına izin verilmemesi oldu. 6 kata imarlı arsada sadece konut amacıyla inşaat faaliyetlerine yer verilebilecek. Binaların altına eskiden olduğu gibi dükkan yapılmayacak. Uzmanlara göre binaların altında dükkanların güvensiz olduğu daha önce belirtilmişti.

adsiz-005.jpg

İHALE 12 EYLÜL'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Satışa çıkarılan arsanın ihalesi ise 12 Eylül Salı günü yapılacak.

Arsanın imar bilgilerine ilişkin detaylar şu şekilde:

1. Kentsel tasarım rehberi www.konya.bel.tr ihale ilanları portalında yayınlanacak olan ilan metninin eklerinden görülebilir.
2. Emsal:1,00
3. Taks:0.35’i geçemez.
4. Y ençok 6 kat.
5. Konut altı ticaret yapılamaz.
6. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alana özel hazırlanacak olan “Kentsel Tasarım Rehberi” dikkate alınarak uygulama yapılacaktır.
7. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun uygun görüşü alınarak Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması zorunludur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
39 Yorum