Konya'da boykot sonuç verdi! Bu firmaların satışı yüzde 40 düştü

Konya'da boykot sonuç verdi! Bu firmaların satışı yüzde 40 düştü

Konyalıların İsrail menşeli ürünleri boykot etme kararını sürdürmesi gerektiğini ifade eden ESDER Konya Şube Başkanı Latif Işık, “Boykot, Konya'da sonuç verdi. İsrail menşeli ürünlerin satışı yüzde 35-40 düştü. Devam edin” dedi

İsrail'in Filistin zulmünü protesto etmek amacıyla Konya'da yaklaşık 2 ay önce bir 'boykot furyası' başlatıldı. Belediyeler tesislerinde, okul yönetimleri kantinlerde İsrail menşeli ürünlerin satışını yasakladı. Konya'nın yerel marketleri ve diğer küçük esnaflar da boykota katkı verdi ve İsrail menşeli ürünler başta olmak üzere, gelirleriyle İsrail'e destek olan diğer ülkelerin ürünlerini de boykot etti. İsrail'e doğrudan destek veren firmaların önünde eylemler yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık, bu boykotun sonuç verdiğini, Siyonizme destek veren firmaların ürünlerinin satışının yüzde 35-40 oranında azaldığını belirtti.

4-4-latif-isik.jpg

AVM'LERDE İSRAİL MENŞELİ ÜRÜNLER RAFLARIN ARKASINDA!

Konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan ESDER Konya Şube Başkanı Latif Işık, “İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırıma sessiz kalmamak, tepki ortaya koymak ve bir alışveriş ünsiyeti oluşması açısından İsrail ve İsrail destekçisi ülkelerin ürünlerinin boykot edilmesi hususunda Milli Görüşcü Kuruluşlar (MİLKO) olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bu bağlamda çeşitli STK'ları ve esnafları gezdiklerini ifade eden Başkan Işık, “Esnaflarımıza bu boykotun sürdürülmesi noktasında çağrımızı yapıyoruz. Onlar da destek oluyor. Boykot listesinde geçen ürünleri rafların arkasına koyduklarını söylüyorlar. Memnun oluyoruz. Biz, Mili Görüşçü Kuruluşlar'ın (MİLKO) temsilcileri olarak hem kurumsal hem de bireysel sorumluluklarımızın farkındayız” şeklinde konuştu.4-2-5.jpg

BOYKOT KARARLILIĞIYLA İSRAİL'E BİR DARBE İNDİRİLDİ

“Bu soykırıma rıza göstermemek ve tepkiler vermek adına başta terör devleti İsrail olmak üzere, Siyonizme destek veren tüm markaların ürünlerini kullanmamak, boykot etmek en asgari duyarlılık eylemi göstermek bir zarurettir” diyen Başkan Işık, şunları kaydetti: “İsrail'in sadece güçten anlayacağının farkında olan şuurlu Müslümanlar esas boykotun devlet planında yapılması gerektiğini de bilirler. Bu sebeple ülkemiz limanlarından hız kesmeden yürüyen ticaret engellenmediği sürece bireysel boykotların zalime gerçek bir hasar vermeyeğinin de farkındayız. Bireysel boykot hassasiyetinin amacına ulaşması bu sevkiyatların engellenmesiyle mümkün olur. Her şeye rağmen en azından kendi onurumuzu korumak adına bireysel boykotu bir alışkanlıik haline getirmeli, gündem değişse dahi alışverişlerimizde boykot listesinde olan ürünleri kullanmamaya devam etmeliyiz. Boykot herbirimiz için artık 'bir alış veriş ahlakı' haline gelmelidir. Bu zaman dilimi içinde İsrail menşeli ürünlere uygulanan boykot, sonuç verdi. Bu ürünlerin satışı Konya'da yüzde 35-40 oranında düştü. Elimizden geldiğince bu ürünler yerine muadil ürünleri satmaya çalışıyoruz. Onların şimdi en zayıf yönü ekonomilerine zarar gelmesi. Bu boykot furyasıyla birlikte onlara bir darbe indirildi. Kararlılık sürmeli, boykot devam ettirilmeli. Zulüm karşısında yüreği yanan herkesi boykot listelerinde yer alan ürünleri tüketmemeye ve devlet eliyle yürütülecek gerçek boykotu yetki sahiplerinden ısrarla talep etmeye davet ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

4-1.png

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum