Konya'da borcunu ödeyemeyen meşhur yem fabrikası icradan satışa çıkarıldı!

Konya'da borcunu ödeyemeyen meşhur yem fabrikası icradan satışa çıkarıldı!

Ekonomik krizin etkileriyle birçok işletme borçlarını öderken zorlanıyor. Buna bağlı olarak icradan satışa çıkarılan gayrimenkullerde rekor artış var. Son olarak Konya'da borcunu ödeyemeyen bir yem fabrikası 83 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı.

Küresel ekonomik kriz en çok Türkiye'yi sıkıntıya soktu. Son yıllarda artan girdi maliyetlerine bağlı olarak işletmelerin borçları da arttı. Nakit para akışındaki yavaşlamayla birlikte sorunlar daha da büyüdü.

gunyem-4.jpg

Son olarak Konya'da meşhur olan bir yem fabrikası icradan satışa çıkarıldı. Bir borçtan dolayı satışa çıkarılan fabrikanın muhammen bedeli 83 milyon lira olarak belirlendi.

icra-2.jpg

Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemi üreten Karapınar'daki fabrikanın icradan satışa çıkarılmış olması vatandaşı üzdü.

icra-1.jpg

74 bin metrekare alana kurulu olan dev yem fabrikası Günyem firmasına ait. Fabrika 4 Eylül 2024 tarihinde icradan satılacak.

gunyem-1.jpg

Karapınar İcra Dairesi tarafından yayınlanan duyuru şu şekilde:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/181 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:

Konya İl, Karapınar İlçe, ADALET Mahalle/Köy, KULFEL Mevkii, 254 Ada, 46 Parsel, Konya-Adana yoluna cepheli olup Karapınar ilçe merkezine yaklaşık 3,00 km mesafede yer almaktadır. Taşınmazın yakın çevresinde ticari alanlar ve fabrika binaları ile tarım arazileri bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu arsa geometrik olarak yaklaşık dörtgen yapıda, topoğrafik olarak düzdür. Taşınmazın bulunduğu bölgeye ulaşım sorunu bulunmayıp, taşınmaza ulaşım özel araçla asfalt yoldan sağlanabilmektedir. Bölgede altyapı hizmetlerinin bir bölümünden faydalanılmaktadır. Arsanın bir bölümü tarım arazisi olarak kullanılmakta; bir bölümü ise betonarme duvar ve tel çit ile çevrilmiş olup içerisinde yem fabrikası ve yardımcı yapıları bulunmaktadır. Arsa üzerinde fabrika binası, ambarlar, su deposu, idari bina, jeneratör binası, mesken ve kantar binası, kantar , hammadde boşaltma lifti yapıları, at yemi üretim tesisi ile parsel sınırlarının bir kısmını belirleyen betonarme duvar, zemine döşenmiş kilit taşı ile tel çit bulunmaktadır. Yapılan incelemelere göre mesken + kantar binası, sosyal tesis, fabrika binası ve idare binasına ait mimari projelere ulaşılmış ve gerekli incelemeler tarafımızdan yapılmıştır. Diğer yapıların proje ve ruhsat bilgilerine ulaşılamadı.

Adresi: Karapınar Adalet Mahallesi Adresindedir. Karapınar / KONYA

Yüzölçümü: 74.676 m2
Arsa Payı: 1/1
İmar Durumu :Var , İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Ayrık nizam sanayi alanı (un ve yem fabrika tesis alanı) E:0,35,

Hmax: Serbest olarak yapılaşma koşuluna sahiptir

Kıymeti: 83.893.900,78 TL

KDV Oranı: %20

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.