Konya'da bir zamanlar meşhur olan hastane yıkılacak

Konya'da bir zamanlar meşhur olan hastane yıkılacak

Konya'da bir zamanlar meşhur olan hastanenin binası yıkılacak. Söz konusu yıkım kararı çıktı.

Türkiye genelinde ekonomik ömrünü tamamlayan çok sayıda riskli yapı bulunuyor. Bu yapıların yıkım işlemler sırası geldikçe yapılıyor. Kentsel dönüşümün büyük önem kazandığı şu günlerde çalışmalar son hız devam ediyor.

kentsel-donusum.jpg

Konya, kentsel dönüşüm çalışmalarında örnek şehir olarak gösteriliyor. Kent genelinde riskli olan binlerce bina yıkıldı. Bu binaların yerine yeni apartmanlar inşa edildi ve Konyalılar güvenle bu alanlarda yaşıyor.

nakiboglu.jpg

Konya'da kent genelindeki binlerce vatandaşa yıllarca hizmet veren hastanenin binası yıkılacak. 2000 yılında hizmete açılan Özel Nakipoğlu Hastanesi 14 yıl faaliyet göstermişti.

konya-saglik.jpg

Hastane binasının mülkiyeti ise Karatay Belediyesi'ne ait. 2014 yılında Nakipoğlu Hastanesi kapandı. Daha sonra söz konusu hastane binası Nakipoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

hastane-yikim.jpg

Konya'daki binlerce göçmene hizmet veren bina ile ilgili yeni bir karar alındı. Bu karar kapsamında Nakipoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi binası yıkılacak. Ekonomik ömrünü dolduran binanın yıkımına karar verildi. Karatay Belediyesi yıkım için ihaleye çıktı.

İhale ile ilgili detaylar şu şekilde:

Konya İli, Karatay İlçesi, Nakipoğlu Mah. Yaran Sk. No:5 (Nakipoğlu güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi binası) adresinde bulunan Yapının yıkım işlemi sonucu enkazdan çıkacak ve ekonomik değeri olan mal ve malzeme ) karşılığında, tanzim olunan şartnamelerine göre ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile yıkılması ve yıkıntı atıklarının taşınması işleri yaptırılacaktır.

2- İhale Şartnamesi ve ekleri mesai saatleri dahilinde Karatay Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü veznesine (Akçeşme Mahallesi, Garaj Cd. No: 5, 42020 Karatay/Konya) 250,00 TL (Yüz Türk Lirası) yatırılarak, alınacak makbuzun ibrazı karşılığında Tesisler Müdürlüğünden temin edilecektir.

3- Teklif verecek kişiler, ayrıntılı bilgi için, Karatay Belediyesi Tesisler Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum