Konya'da bir ilk! Bu hastanede robotlar ameliyata girecek
Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. İbrahim Büyükeken ve İstihbarat Şefi Emre Özgül, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ı ziyaret etti. Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Rektör Yılmaz'a gazetenin 55 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, kurum hakkında bilgiler verdi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.
ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK BAŞARISINI ARTIRACAĞIZ
Selçuk Üniversitesi'nin Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, 70 bin öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Yılmaz, 24 fakülte, 23 meslek yüksekokulu ile Konya'nın 19 ilçesinde ve merkezde üniversitenin eğitim hayatı ve akademik çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Rektör Yılmaz, Selçuk Üniversitesi'nin 2024 yılı itibarıyla tam olarak akredite olduğunu söyleyerek, “Bu gelişme, üniversitemizin tüm birimlerinin işleyişi açısından çok kıymetli bir kriter. Akademik başarımızın artması için biz yine büyük bir gayretin içindeyiz. Araştırmalarımıza, sanayi ile olan iş birliğimize özen gösteriyoruz” dedi.
KONYA'YA İLK KEZ 'AMELİYAT ROBOTU' KAZANDIRACAĞIZ
Tıp fakültesi hastanesine kısa süre sonra Konya'da olmayan ve ameliyathanelerde kullanılan 'ameliyat robotu' getirileceğine dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ayrıca şunları kaydetti: “ Özellikli cerrahi işlemlerin dana nitelikli ve başarılı gerçekleştirilmesi amacıyla ameliyat robotu hizmete sunulacak. Hem üniversitemiz hem Konya'mız hem de bölgemiz için çok kıymetli bir kazanım olacak bu. Konya, büyük bir sağlık yatırımını kazanacak. Bu cihaz, Konya'da ilk olacak. Cihazla uzaktan da ameliyat yapılabilecek. Çok ileri bir teknolojiye sahip olan ameliyat robotu aynı zamanda çok da hassas bir cihaz. Normalde bizim yaptığımız ameliyatları daha nitelikli ve hassas yapma imkânı sağlayan, çok özellikli bir ameliyat robotu bu. Ameliyatları 3 gruba ayırabiliriz. Açık cerrahi işlemler, laparoskopi cerrahi ve robotik cerrahi işlemleri. Çok dar alanda yüksek hareket kabiliyetine sahip aletlerle yapılan cerrah işleme robotik cerrahi işlem deniliyor. Yine hekimin bilgisi, becerisi ve tecrübesi ön planda olacak ama yapılacak cerrahi işlemleri ameliyat robotları kolaylaştıracak. Dar alanda hassas işlerin yapılmasına olanak sağlanacak. Ameliyat robotları hem hekimlerin işini kolaylaştıracak hem de hastanın ameliyattan sonraki iyileşme sürecine katkı sağlayacak.” Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, yoğunluğunun fazla olmasına rağmen genel cerrah olarak ameliyatlarına devam ettiğini de söyledi.
REKTÖR YILMAZ'DAN MERHABA'YA TEŞEKKÜR
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
Kaynak:Emre Özgül
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.