Konya’da, Bilişim Vadisi umudu

Konya’da, Bilişim Vadisi umudu

AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından fizibilite çalışmaları süren ve hangi ilde yapılacağına karar verilme aşamasında olan Bilişim Vadisi Projesi için Konya'nın rakipsiz olduğunu belirtti.

Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir'in ön planda olduğu proje için Konya'nın en uygun yer olduğunu dile getiren Mustafa Kabakçı, "Gerek coğrafi, gerekse stratejik konumu bakımıyla Konya, bence bu projenin uygulanması için en uygun yer. Türksat, Türkiye'deki uydu yedekleme merkezini bu yıl içinde Konya'ya açmayı planlıyor. Yedekleme merkezi demek, Ankara'da bulunan merkezin aynısının Konya'ya yapılması demek. Bu merkezin açılmasıyla Konya'da bilişim alanında hem teçhizat bakımından, hem de vasıflı bilişim personeli bakımından büyük bir atılım yaşanacak. Ayrıca Konya'da bulunan Teknokent, 80 bin öğrencisi olan bir üniversite ve açılması düşünülen 3 üniversite ile Konya, teknoloji ve insan gücü bakımından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisi haline gelecektir" dedi.
Konya'nın tarihi geçmişiyle de bu proje için uygun bir yer olduğunu ifade eden Kabakçı, "Konya'nın eğitim geçmişine bakarsanız köklü bir tarihe sahip olduğunu görürsünüz. Ayrıca bu tür yerlerin savunması konusu da önemli bir konu. Konya, bu savunmayı en kolay yapabileceğiniz yerlerin başında geliyor. Gelişen sanayisi, Hızlı Tren ve KOP gibi devasa projeleriyle bence Konya, Bilişim Vadisi gibi bir proje için rakipsiz bir ildir" şeklinde konuştu.
BİLİŞİM VADİSİ NEDİR?
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Bilişim Vadisi Projesi'nde bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinde çalışan firmalar AR-GE ve inovasyon konularında işbirliği için tek bir merkezde bir araya gelecek. Amerika'daki Silikon Vadisi, Fransa'daki Sofia Antopolis ve Dubai'deki merkezlerin örnek alındığı proje kapsamında Microsoft gibi dev yazılım firmaları da yer alacak. Proje için şu an Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir illerinin ismi ön planda yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.