Konya'da belediye 425 milyon liraya arsa satacak! İnşa edilecek tesis dikkat çekici

Konya'da belediye 425 milyon liraya arsa satacak! İnşa edilecek tesis dikkat çekici

Konya ve Türkiye genelindeki birçok belediye zaman zaman arsa satıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi yeni bir arsayı daha satışa sundu.

Türkiye genelinde çok sayıda belediye maddi kaynak oluşturmak maksadıyla arsa satıyor. En çok arsa satan belediyelerden bir tanesi ise Konya Büyükşehir Belediyesi. Çok değerli arsaları satan belediye dikkat çekiyor.

konya-satis-1.jpg

Sanayi noktasında gelişimini sürdüren Konya'da yeni arsa ihtiyaçları ise her geçen gün artıyor. Bu kapsamda yeni organize sanayi bölgeleri oluşturulsa da yetmeyebiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bugün yeni bir arsa daha satışa sundu.

konya-satis.jpg

Bahsi geçen bu arsanın 63 bin metrekare olduğu öğrenildi. Sanayi tesisi imarlı arsanın muhammen bedeli ise 425 milyon lira olarak belirlendi. Arsa ihaleyle satılacak ve en yüksek teklifi veren bu arsayı satın almaya hak kazanacak.

adsiz.jpg

İhaleye girmek için geçici teminat bedeli ise 12 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Selçuklu İlçesi Dikilitaş Mahallesinde yer alan arsaya yapılacak tesis ise bir fabrika olacak. Sanayi imarlı olduğu için bu arsanın değeri her geçen gün artıyor. İhaleyi kazanan firma ya da kişiler ödemeyi 24 eşit taksit halinde yapabilecek.

konya-3.jpg

İhale ile ilgili yapılan açıklama ise şu şekilde:

1-Mülkiyeti Belediyemize ait, yukarıda tapu kaydı belirtilen gayrimenkul, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesi ve İhale Şartnamesi dâhilinde kapalı teklif (artırma) ihale usulü ile satılacaktır.adsiz-001.jpg

2- İhale, 05.09.2023 Salı günü Belediye Encümeni tarafından Horozluhan Mh. Yeni İstanbul Cd. (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Binası) No:72/64 Selçuklu/KONYA adresindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılacaktır.
3-İhaleyi yapıp-yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni tamamen serbesttir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum