Konya'da belediye 33 milyon liraya arsa satacak. Çok değerli bir bölgede

Konya'da belediye 33 milyon liraya arsa satacak. Çok değerli bir bölgede

Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları finansman kaynağı için çok sayıda arsayı satışa çıkarıyor. Konya , arsa satışlarıyla sürekli gündeme geliyor. Son olarak 33 milyon liraya bir arsa daha satışa çıkarıldı.

Ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşları çeşitli hizmetleri yürütmek için finansmana ihtiyaç duruyor. Türkiye'de belediyelerin bütçeleri zaman zaman gündeme geliyor. Özellikle büyükşehir belediyelerinin bütçeleri kentin kapasitesine göre düşük kalıyor. Çalışan sayısının çok fazla olduğu illerde belediyelerin masrafı da artıyor.

adsiz-003.jpg

BAZI BELEDİYELERDE 15 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bazı belediyelerde 15-20 bin çalışan var. Her ay ödenen maaşlar bile ciddi para gerektiriyor. Öte yandan inşaat maliyetlerindeki artış belediyeleri zor duruma soktu. Hizmet kapsamında inşa edilen binalar, yollar ve parklar yüksek bütçeler istiyor. Merkezi bütçeden gelen para ise bu çarkı döndürmeye yetmiyor.

adsiz-002.jpg

EN ÇOK ARSA SATILAN İLLERDEN BİRİSİ KONYA

Durum böyle olunca belediyeler dönem dönem ellerindeki gayrimenkulleri satışa çıkarıyor. En çok arsa satışı gerçekleştirilen illerden birisi Konya. Son olarak Konya'nın Ereğli ilçesinde bir arsa satışa çıkarıldı. Bahsi geçen bu arsanın 5073 metrekare alana sahip olduğu açıklandı.

adsiz-001.jpg

BU ARSA 33 MİLYON LİRAYA SATILACAK

Arsanın satışı için muhammen bedel olarak 32 milyon 976 bin lira belirlendi. İhale sistemiyle satışa sunulan bu arsa Ereğli ilçesinin en değerli mahallelerinden olan Eti Mahallesinde yer alıyor. İhaleye girmek isteyenlerin yatırması gereken geçici teminat bedeli ise 989 bin lira oldu.

İşte arsa satış ihalesinin detayları:

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum