Konya’da Başbakan Davutoğlu’na Destek

Konya’da Başbakan Davutoğlu’na Destek

Konya’da, Konya İçin Birlikteyiz Platformu tarafından Güçlü Başbakan Güçlü Konya sloganıyla düzenlenen toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na destek bildirisi okundu

Konya İçin Birlikteyiz Platformu tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na destek vermek amacıyla  Dedeman Otel'de toplantı düzenlendi. Toplantıda; iş adamları, dernekler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, farklı siyasi görüşteki isimler Başbakan Ahmet Davutoğlu'na destek verdiklerini ortak bildiriyle duyurdu.  Konya İçin Birlikteyiz Platformunu oluşturan kuruluşların temsilcileri, “Birlikte Konya'yız” diyerek 7 Haziran Seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında olduklarını belirtti.

Programa telekonferans ile bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, böyle bir programın yapıldığını öğrendikten sonra çok fazla duygulandığını belirterek, “Benim için büyük bir enerji kaynağı oldu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Platform tarafından yapılan ortak bildiride ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konyalı oluşu ön planda tutularak şu ifadelere yer verildi: "Konya'mız, dünyanın yakından takip ettiği, izlediği ve başarılarını gıpta ile seyrettiği Başbakanımız, Ahmet Davutoğlu’nu yeniden başbakan seçmeye hazırlanıyor.  Ülkemizi kadim medeniyet değerleri ile yeniden buluşturacak,  Müslüman katliamlarına sahne olan yeryüzünde akan kanı durdurmak için yedi düvelle mücadele edecek, bir başbakan seçmeye hazırlanıyoruz. Bu anlayış ve heyecan ile Konyalılar olarak ayrı siyasi görüşlerimizin olmasına rağmen, şehrimizi, ülkemizi ve tüm insanlığı düşünerek, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na kendi evinde ve memleketinde  en güçlü şekilde destek vermeliyiz. Farklı görüşlerimize karşın Konyalı bir başbakanı seçmek ve desteklemek Konyalı olma bilincimizin bir parçası olmalıdır.  Konyalılar olarak hemşerimize, Taşkentli Davutların Ahmet'e vereceğimiz desteğin,dünya kamuoyunda ve Türkiye kamuoyunda takip edileceği muhakkaktır. 7 Haziran 2015 seçimi sonuçlarını ekranları başında izleyenler önce Konya'nın sonuçlarına bakacaklardır. Yıllar sonra Türkiye'de yapılan diğer genel seçimler gibi 7 Haziran seçimleri de siyaset bilimci ve tarihçilerin ilgi alanında olacak, ancak Konya'nın seçim sonuçları herkesçe hatırlanacaktır. Aziz Konyalılar Konya'nın evlatları olarak tarihe not düşmek ve unutulmaz bir tanınırlık kazanmak fırsatı 7 Haziranda elimizdedir."

KONYA'YA DİL UZATANLARI KINIYORUM

Programda açıklamalarda bulunan MHP eski İl BaşkanıYusuf İnanç, “Değerli hemşerimiz Ahmet Davutoğlu'nun Konya ve Türkiye için şans olduğunu düşünüyorum. Bu seçimlerde parti gözetmeksizin hemşehrimiz Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na destek vermeliyiz” dedi.

Eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ise, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'nın başına konmuş talih kuşudur. Bunu korumalıyız. Isparta'nın Demirel'e gösterdiği, Rize'nin Erdoğan'a verdiği desteği biz de göstermeliyiz. Aklımızı başımıza almalıyız. Kendi vilayetinde bir önceki seçimden düşük alan başbakanı o koltukta oturtmazlar. Davutoğlu'na destek vermeliyiz. Sakın ola Konyalılar olarak Davutoğlu'nu mahçup etmeyelim. 4 aydır bunu söylüyorum. Ben Ak Partili değilim ama Davutoğlu'na destek vermeyi görev sayıyorum. Ayrılığı bırakmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz. Konya'ya dönek diyenlere de şiddetle kınıyorum. Kimse Konya'ya laf edemez” dedi.

Başbakan'ın Konyalı oluşunun Türkiye ve Konya için bir fırsat olduğunu belirten Refah Partisi eski Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ünaldı da, “Konya'dan çıkmış bir başbakanımıza olması gerekenden fazla destek vermeliyiz. Biz Konyalı Başbakanımıza sahip çıkmak için buradayız. Bunu böyle değerlendirmeyenler yarın üzülürler” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum