Konya'da araç kullanmaktan korkuyoruz

Konya'da araç kullanmaktan korkuyoruz

Bazı sürücüler yaya ve bisiklet ile motosiklet kullanıcılarını zor durumda bırakıyor.

Bazı sürücüler yaya ve bisiklet ile motosiklet kullanıcılarını zor durumda bırakıyor. Sürücülerin araçlarını kaldırımlara ve bisiklet yollarına park etmesi nedeniyle yayalar ve bisiklet sürücüleri sıkıntı yaşıyor. Konya bisiklet yollarının en fazla olduğu iller arasında yer alıyor. Bisiklet kullanımı şehirde hayli fazla. Ancak bisiklet yolları bazı bilinçsiz otomobil sürücüleri tarafından işgal ediliyor. Kaldırım ve bisiklet yolu işgali nedeniyle yayalar ve bisiklet kullanıcıları zorda kalıyor.

İşgaller vatandaşı canından bezdirdi. Konya'nın çeşitli noktalarında bulunan kaldırımlar adeta otoparka dönmüş vaziyette. Sürücüler “yol boyu park yapılmaz” tabelasına da aldırış etmiyor. Bazı esnafın ve bilinçsiz sürücülerin kaldırımları gelişigüzel kullanması yayaları kaldırımlarda yürüyemez hale getirdi.

Bazı gurbetçiler ise Konya'da otomobil kullanmaktan korkuyor. Bu konuda rahatsızlığını dile getiren bir vatandaş, şunları söyledi: "Avrupa'da yaşıyorum. İznimi memleketim Konya'da geçiriyorum. Trafik kültürü memleketimde pek gelişmemiş. Gelişme belirtisi de görülmüyor. Avrupada yayalar ve bisikletliler yola adım attığında tüm arabalar duruyor. Burada arabalar durmadığı gibi yayaların kullandığı kaldırımlar ve bisiklet yolları işgal ediliyor. Avrupa'dan gelen birçok sürücü Konya'da araç kullanmaktan korkuyor. Sürücüler korna ile bizi taciz ediyor. Yavaş gittiği için kadın sürücülere küfür eden bile var. Trafik noktasında Konya biraz geri kalmış. Konya birçok alanda gelişiyor, büyüyor. Ama trafikte ilerleme pek görülmüyor."

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.