Konya'da 8 ayda tiride 3'üncü zam! Bu mekanda 400 lira oldu

Konya'da 8 ayda tiride 3'üncü zam! Bu mekanda 400 lira oldu

Türkülere konu olmuş, Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan tiride yine zam geldi. Tiridin tek porsiyonu 400 lirayı gördü. Son zamla birlikte 'şehrin en pahalı yöresel yemeği' ünvanını tirit aldı.

Türkülere konu olmuş, Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan tiride yine zam geldi. Tiridin tek porsiyonu 400 lirayı gördü. Son zamla birlikte 'şehrin en pahalı yöresel yemeği' ünvanını tirit aldı. Konya'da geçen yıl bu vakitlerde tirit sadece 230 liraydı. “Et fiyatları düşüyor, enflasyonla mücadele sonuçlarını veriyor” denilmesine rağmen, Konya'daki lokantalarda ürünlere düzenli olarak zam geliyor. Konya'nın meşhur lezzetlerini yiyebilmek, başta Konyalılar olmak üzere, birçok yerli ve yabancı turist için de artık lüks oluyor. Konya denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan, türkülere konu olmuş tiride 30 TL daha zam geldi. Kısa süre önce tek porsiyonu 370 liraya satılan tirit, şimdi 400 lira oldu.

176632.jpg

2023 EYLÜL'DEN BU YANA DÜZENLİ ZAM GELİYOR

Konya'da 2023 yılının Mart ayının ilk 15 gününde tiridin porsiyonu 130 liraya satılıyordu. O dönem zam geldi ve tiridin porsiyonu 180 lira oldu. 5 ay boyunca tirit 180 liraya satıldı. Eylül ayında girdi maliyetlerindeki artış gerekçe gösterilerek, tiride bir zam daha yapıldı. Tek porsiyon tiridin yeni fiyatı 230 liraya yükseldi. 2023'ün Eylül ayından sonra da tirite düzenli zam geldi.

fiyat.png

BU SENE İÇİNDE TİRİDE 3 KEZ ZAM YAPTILAR!

Konya'da her ürüne olduğu gibi tiride de düzenli olarak zam geldi. Geçen yıl bu vakitlerde porsiyonu 230 liraya satılan tirit, şimdi ise 400 lira oldu. Bu yıl içinde tiride 3 kez zam yapıldı. İlk zam 2024 yılının şubat ayında geldi. O dönemki zamla tirit 315 lira olmuştu. Nisan ayında özellikle et fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek, tiride bir zam daha yapıldı ve porsiyonu 370 lira oldu. Tiride yakın zamanda bir zam daha geldi ve fiyatı 400 lirayı gördü.

tiritci-mithat-zerde.jpg

4 KİŞİLİK AİLE SADECE TİRİDE 1600 TL ÖDEYECEK!

Tiridin yanında tüketilen bir kase zerde de 110 lirayı gördü. Tiridin satıldığı işletmelerde su 15 liradan, gazoz 35 liradan, ayran 30 liradan, maden suyu da 15 liradan satılıyor. Konya'da 4 kişilik bir aile tirit yemek istese sadece tiride bin 600 TL hesap ödemek zorunda kalacak. Zerde ve içeceklerle 4 kişilik bir ailenin tirit yeme masrafı 2 bin lirayı geçiyor. Asgari ücretin 17 bin, emekli maaşının da 12 bin TL olduğu günümüzde 4 kişilik bir ailenin lokanta tirit yiyebilmesi mümkün görünmüyor.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum