Konya'da 6 kat imar verilen bölgede dev arsa satılacak! Belediye 153 milyon lira istiyor

Konya'da 6 kat imar verilen bölgede dev arsa satılacak! Belediye 153 milyon lira istiyor

Türkiye genelinde belediyeler finansal kaynak oluşturmak maksadıyla elinde bulunan arsaları zaman zaman satışa çıkarıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi 6 kata imarlı dev bir arsayı 153 milyon liraya satışa çıkardı.

Ülke genelinde yüzlerce belediye hizmetlerini sürdürmek için finansal kaynağa ihtiyaç duyuyor. Konya, en çok arsanın satışa çıkarıldığı iller arasında yer alıyor. Konut krizinden dolayı müteahhitler uygun fiyata arsa arayışına girdi.

adsiz-001.jpg

Kent genelinde ise arsa fiyatları ciddi anlamda yükseldi. Kısa bir süre önce imara açılan Aşağıpınarbaşı bölgesinde belediye birkaç tane arsayı satışa çıkarmıştı. Konya büyükşehir Belediyesi aynı bölgede bir arsa daha satma kararı aldı.

konyaaaa.jpg

Bahsi geçen bu arsanın büyüklüğü 34.118 metrekare olarak belirtildi. İhale ile satılacak olan arsanın muhammen bedeli ise 153 milyon lira. Arsayı satın almak isteyenlerin ödemesi gereken geçici teminat miktarı 4 milyon 606 bin lira olarak belirlendi.

konya-2.jpg

Söz konusu arsayı satın alanlar 6 katlı konut inşa edebilecek. Bu konutların altında ise dükkan işletilmesine izin verilmeyecek. Öte yandan arsayı satın alanların 24 eşit taksit halinde ödemeyi gerçekleştirebileceği detaylarda yer aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurusu yapılan detaylar şu şekilde:

1.Söz konusu yukarıda belirtilen gayrimenkul KDV’den muaftır.
2. Kentsel tasarım rehberi www.konya.bel.tr ihale ilanları portalında yayınlanacak olan ilan metninin eklerinden görülebilir.
3. Emsal:1,00
4. Taks:0.35’i geçemez.
5. Y ençok 6 kat.
6. Konut altı ticaret yapılamaz.
7. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alana özel hazırlanacak olan “Kentsel Tasarım Rehberi” dikkate alınarak uygulama yapılacaktır.
8. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun uygun görüşü alınarak Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması zorunludur.
9- İmar çapında belirtilen değerler (Emsal, Taks ve Y ençok) maksimum değerleri ifade etmektedir.

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum