Konya’da 6 ilçe MHP'ye bırakıldı

Konya’da 6 ilçe MHP'ye bırakıldı

MHP Konya belediye başkan adayları belli oldu. 2019 yerel seçimde 4 belediyesi olan MHP, 2024 yerel seçiminde 6 yerden adaylarını gösterdi. AK Parti, Konya'nın 6 ilçesinde MHP'nin adaylarını destekleyecek. O ilçelerden en dikkat çekeni ise Çumra oldu

Yerel seçimlere 2 buçuk ay kaldı. Konya'da partilerin adayları açıklanmaya başladı. Gözler AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakına çevrildi. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP, Konya'da adaylarını belirledi. 6 ilçede MHP'nin adaylarıyla seçime girilecek. AK Parti, bu ilçelerde aday çıkarmayacak ve MHP'li isimleri destekleyecek. 2019 mahalli idareler seçiminde MHP'nin Konya'da 4 belediyesi bulunuyordu. Daha sonradan MHP'ye geçen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ile birlikte MHP'nin Konya'daki belediye sayısı 5 olmuştu. Bu seçim öncesi MHP, Konya'dan 6 adayını açıkladı.

8.webp

İŞTE 6 İLÇE VE BAŞKAN ADAYLARINI İSİMLERİ

MHP'nin Konya Akören belediye başkan adayı İsmail Arslan oldu. MHP'nin Konya Ereğli belediye başkan adayı Hüseyin Oprukçu oldu. MHP'nin Konya Halkapınar belediye başkan adayı olarak Mehmet Bakkal gösterildi. MHP'nin Konya Çumra belediye başkan adayı Fatih Demirci oldu. Çumra gibi büyük bir ilçenin MHP'ye bırakılması dikkatlerden kaçmadı. MHP'nin Konya Doğanhisar belediye başkan adayı Savaş Özdemir oldu. MHP'nin Konya Emirgazi belediye başkan adayı ise Nurişen Koçak oldu.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum