Konya'da 26. tramvay durağında yolcuların yarısı iniyor! İşte gerekçesi

Konya'da 26. tramvay durağında yolcuların yarısı iniyor! İşte gerekçesi

Konya'da Kampüs-Alaaddin hattında sefer yapan tramvaylar, bazı duraklarda daha fazla yolcu alıp indiriyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise 'Eski Sanayi' durağı oluyor. Bu durağa gelince yolcuların yarısı tramvaydan iniyor.

Konya'da özellikle Selçuklu bölgesinden şehir merkezine gelmek isteyen vatandaşlar ulaşımda tramvayı tercih ediyor. Kampüsten başlatılan seferler, Alaaddin ile son buluyor. Bu hattaki 33 durakta yoğunluğun daha çok ve az olduğu noktalar oluyor.

thumbnail-img-9519.jpg

Konya'nın en çok para kazandıran durağı 'Kampüs' olurken, en az para kazandıran durağı ise 'Erenkaya' olarak biliniyor. Tramvay duraklarının 'enlerine' bir de 'Eski Sanayi' durağı eklendi. Bu durak ise Kampüs tarafından Alaaddin'e doğru gelen seferlerde 'en çok yolcunun indiği' durak oldu. Eski Sanayi Kampüs-Alaaddin seferini yaparken 26. durak, Alaaddin-Kampüs arası seferini yaparken de 8. durak olarak biliniyor.

thumbnail-img-9521.jpg

TRAMVAYDAN İNİP AZ ÖTEDEKİ OTOBÜSE BİNİYORLAR

Şehir merkezine gelmek için bu hatta tramvayı kullanan yolcuların büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Öğrenciler tramvaya daha çok Bosna Hersek Tramvay durağı ile MTA Tramvay durağı arasında biniyor. Tramvayda yoğunluğu oluşturan öğrenciler, Eski Sanayi Tramvay durağına gelince ise iniyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) okuyan öğrenciler bu durakta inerek, az ileride bulunan otobüs durağına ilerliyor ve otobüsle üniversiteye geçiyor.

thumbnail-img-9520.jpg

ESKİ SANAYİYE 'EN ÇOK YOLCUNUN İNDİĞİ DURAK' ÜNVANI

Son yıllarda NEÜ'de okuyan öğrencilere kolaylık olsun diye Eski Sanayi yakınından otobüsle üniversiteye sefer başlatılmış olması Eski Sanayi Tramvay durağına da 'en çok yolcunun indiği' durak ünvanını kazandırdı. Daha önceki yıllarda yani Eski Sanayi bölgesinden üniversiteye otobüs ulaşımının olmadığı dönemde öğrenciler Belediye, Kültür Park ve Zafer Tramvay Duraklarında inmek zorunda kalıyordu.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.