Konya'da 227 şubesi olan market ucuz et satışına başladı! Kilosu 275 lira

Konya'da 227 şubesi olan market ucuz et satışına başladı! Kilosu 275 lira

Türkiye genelinde enflasyonun etkisiyle vatandaşın alım gücü düştü. Market kampanyalarını yakından takip edenlere güzel haber verildi. Konya'da 227 şubesi olan market etin kilosunu 275 liraya satma kararı aldı.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de enflasyon yükselmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67, aylık yüzde 4.53 arttı. Bu artış a'dan z'ye her ürüne defalarca zam geldiğini doğruluyor. Bu süreçte en çok fiyatı artan ise gıda ürünleri oldu.

et-333.jpg

ET FİYATLARINA DEV ZAM UYGULANDI

Özellikle et ve süt ürünlerine bitmek bilmeyen bir zam yansıtılıyor. Son zamlara bağlı olarak 1 kilo peynirin ortalama fiyatı 200 lirayı aştı. Et fiyatlarına da maliyet artışı dikkate alınarak düzenli zam yansıtılıyor. Kasaplarda 1 kilogram kıymanın etiket fiyatı 400 lira, 1 kilo kuşbaşının etiket fiyatı ise 500 lirayı gördü. Durum böyle olunca yeterli beslenmekte zorluk çeken milyonlarca vatandaş uygun fiyata et alabilmenin yollarını araştırıyor.

kiyma.webp

TÜRKİYE GENELİNDE 10 BİNDEN FAZLA ŞUBESİ VAR

Marketlerin kampanyalarını yakından takip eden vatandaşlara bu doğrultuda bir müjde verildi. Türkiye genelinde 10 binden fazla şubesi olan market et fiyatların dev indirim yaptı. Bahsi geçen bu marketin Konya merkezde 227 şubesi var.

et-1.jpg

Bim, et kampanyası kapsamında 1 kilo kıymayı 275 liraya satmaya başladı. Mağazalardaki stoklarla sınırlı olan kampanyaya vatandaşın ilgisinin yoğun olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum