Konya'da 21 durağı olan yeni tramvay hattı yapılacak! Bir sefer 94 dakika sürecek

Konya'da 21 durağı olan yeni tramvay hattı yapılacak! Bir sefer 94 dakika sürecek

Konya'ya yeni bir tramvay hattı kazandırılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu ile Şehir Hastanesi arasına yeni hat yapılıyor. 21 istasyonun olacağı projede yolculuk tramvayla 46,52 dakika sürecek. Ayrıca şehir trafiği rahat bir nefes alacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Dikilitaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Mezbaha(Fetih) ve Çayır Mahallesi, Dr. Halil Ürün Caddesi-Aslım Caddesi güzergâhında 19,8 kilometre uzunluğunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesi gerçekleştirilecek.

tramvay-durak-2-1.jpg

Konya İli Ulaşım ana planı kapsamı yolculuk talepleri doğrultusunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” için ulaşım etüdü ve mali-ekonomik fizibilite analiz çalışmaları başlatılmıştı. Bu projede heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi bütçesi ile hayata geçireceği bu yatırımın ilk etabı için ihaleye çıkılıyor.

tramvay-konya.webp

10 OCAK 2024'TE İHALEYE ÇIKIYOR

Yeni gelişmeyle “Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” 1'inci etap yapım işi için ihaleye çıkılıyor. 10 Ocak 2024 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yerleşkesi Yapım İhaleleri Şube Müdürlüğü İhale Salonunda ihale gerçekleştirilecek. İhale ilanı yayımlandı ve EKAP'ta paylaşıldı. İhaleye onay ise 11 Ocak'ta verilecek. İhalenin hemen ardından çalışmalar başlatılacak. Hattın uzunluğu 19,8 kilometre olacak. Hatta toplam 21 istasyon olacak. Bu duraklar arasındaki uzaklık mesafesi 500 metre ile 1,15 kilometre arasında değişecek. İhaleye çıkılacak olan bu tramvay hattı projesi, 2023 yılının öncelikli projelerden biriydi.

adsiz.png

BİR SEFER 94,38 DAKİKA SÜRECEK

Konya trafiğini ciddi şekilde rahatlatacak olan bu büyük projenin maliyeti, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi bütçesiyle karşılanacak. Projenin, 2023 yılının ilk ayında planlamalara göre 2025'te bitmesi öngörülüyordu. Projenin tamamlanmasının 2026 yılına kalabileceği de düşünülüyor. Ayrıca proje bir gidiş bir de dönüş olmak üzere çift hat olacak. Araçların hızı 30 km/saat olacak. Tek yönlü gidiş zamanı ortalama 46,52 dakika olarak hesaplandığı için bir seferin tamamlanması 93-94 dakika sürecek.

EMRE ÖZGÜL

lf26vurce2cmfg94rrkfac1ucct3ji0fuqh9naql.jpg

kujrdwdwhn7ql6u6nat0kthuxcrxjeawq8u21ypc.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
59 Yorum