Konya'da 200 milyon lira değerinde arsalar satışa çıkarıldı! 6 kata imarlı

Konya'da 200 milyon lira değerinde arsalar satışa çıkarıldı! 6 kata imarlı

Konya merkezde yer alan arsalar Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı. Bahsi geçen bu arsaların toplam değerinin 200 milyon lira olması dikkat çekici bir detay olarak yer aldı.

Son yıllarda en çok fiyatı artan gayrimenkuller arasında ev v arsalar var. Özellikle bazı bölgelerdeki arsaların fiyatı 10 kat arttı. Müstakil ev ve dairelerin fiyatlarında da durum farksız değil. Konya kent merkezinde 2 senece önce ortalama bir dairenin başlangıç fiyatı 1 milyon liraydı. Şuan aynı dairelerin fiyatı 2 milyon lirayı aştı.

insa-konya.jpg

ARSA FİYATLARI 5 KAT ARTTI

Yine Konya'nın merkezinde müstakil ev yapmaya uygun arsaların fiyatı 1 milyon liradan 5 milyon liralara kadar çıktı. Yani arsaların fiyat artışı daha yüksek olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelinde belediyeler finansal kaynak oluşturmak maksadıyla gayrimenkul satışlarını gerçekleştiriyor. Bu satışlarda ise en çok arsalar yer alıyor.

konya.jpg

MUHAMMEN BEDELİ 92 MİLYON LİRA

Son olarak Konya Büyükşehir Belediyesi 200 milyon lira değerinde 4 arsayı daha satışa çıkardı. Konya'nın yeni yapılaşma merkezi olan Aşağıpınarbaşı mahallesindeki 6 kata imarlı 20.501 metrekare arsanın muhammen bedeli 92 milyon lira olarak belirlendi. Arsayı alan isim 24 ay taksitle ödeme yapabilecek. Satış kapsamında Çomaklı mahallesinde yer alan 7.077 metrekare ve 7.051 metrekare sanayi imarlı arsalar da yer aldı.

44494948.jpg

SATIŞLARIN TAMAMI GERÇEKLEŞİRSE 200 MİLYON LİRA GELİR ELDE EDİLECEK

Bahsi geçen bu arsaların sırasıyla muhammen bedeli 22 milyon 650 bin lira ve 22 milyon 565 bin lira olarak belirlendi. Yine 24 ay taksitle satın alma imkanı tanınacak. Ticaret alanı olarak satışa sunulan diğer arsanın ise 4.807 metrekare olduğu öğrenildi. Bahsi geçen bu arsanın muhammen bedeli 72 milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu arsaların hepsi satılırsa Konya Büyükşehir Belediyesi toplamda 200 milyon lira gelir elde etmiş olacak.

4484448.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.